ПЕТ ОТ ПЕТ ВЪЗМОЖНИ МЕДАЛА ЗА КАТРИН ТАСЕВА ПРИ ЖЕНИТЕ В ОНЛАЙН ТУРНИРА С ДОМАКИН РУСИЯ! БРОНЗОВ МЕДАЛ В МНОГОБОЯ, СРЕБРО НА БУХАЛКИ И ТРИ БРОНЗОВИ МЕДАЛА НА УРЕДИТЕ - ОБРЪЧ, ТОПКА И ЛЕНТА

много DSC4570

ПЕТ ОТ ПЕТ ВЪЗМОЖНИ МЕДАЛА ЗА КАТРИН ТАСЕВА ПРИ ЖЕНИТЕ В ОНЛАЙН ТУРНИРА С ДОМАКИН РУСИЯ!

БРОНЗОВ МЕДАЛ В МНОГОБОЯ, СРЕБРО НА БУХАЛКИ И ТРИ БРОНЗОВИ МЕДАЛА НА УРЕДИТЕ - ОБРЪЧ„ ТОПКА И ЛЕНТА🇧🇬🇧🇬🇧🇬Катрин Тасева се пребори и спечели пет от пет възможни медала на онлайн турнира по художествена гимнастика с домакин Русия.

Кати грабна бронза в многобоя, като преди нея останаха само сестрите Аверини, а Кати успя да изпревари много силните италиански гимнастички Милена Балдасари, Александра Аджирджикулезе, , София Рафаели, както и узбекистанката Сабина Ташкенбаева.

Катрин спечели и още сребърен медал на бухалки

бронзови медали на обръч, топка и лента.

Трудно започна и този турнир за Катрин, но както само тя умее успя да се събере и да завърши по много добър начин цялата си програма.

Разбира се, можеше да не допусне грешката на обръч, но както се видя, всички грешаха.

Годината е изключително трудна и тежка за всички спортисти, състезания няма, вирусът не подбира, така че дори такива онлайн турнири се оказват изключителна възможност състезателките да сверят часовниците си за моментното си състезание.

Можем да поздравим Катрин за начина, по който се справи докарай, както и Бранимира Маркова - главен мениджър на отбора за куража да участват на този турнир.

Работата, която предстои за целия отбор ще е много и ще е къртовска, само да си пожелаем пандемията да отмине, а спортът да стане отново надпревара в нормални състезания и провеждане на пълноценни тренировки и подготовка!Добавям и чисто статистическия текст за класирането на турнира:

Българската представителка Катрин Тасева спечели пет медала - един сребърен и четири бронзови, на онлайн турнира по художествена гимнастика, който беше организиран от руската федерация.

Тасева е трета в многобоя със сбор от 97.700 точки, втора на бухалки с 26.400 точки, трета на лента с 22.450 точки, трета на обръч с 23.750 точки и трета на топка с 25.100 точки.

За третото място в многобоя българката успя да изпревари много силните италиански гимнастички Милена Балдасари, Александра Аджирджикулезе, София Рафаели, както и Сабина Ташкенбаева от Узбекистан.

Победителка в многобоя стана многократната световна и европейска шампионка Дина Аверина (Русия) със 106.85 точки, следвана от сестра си Арина Аверина със 106.65 точки

Според регламента на турнира в официалното класиране в многобоя може да участват не повече от две гимнастички от държава, а на финалите на отделните уреди - само по една.

Дина Аверина е с най-високи оценки на бухалки (28.500 точки) и на лента (24.450 точки). Трета на бухалки е италианката София Рафаели (25.250), която стана втора на лента с 22.850 точки.

Арина Аверина е първа на обръч (27.150) и на топка (27.450). На обръч втора е италианката Александра Аджирджукулезе (25.600), а на топка среброто време Милена Балдасари (26.000).

При ансамблите в многобоя шампион стана Италия със сбор от 74.350 точки, пред Узбекистан със 71.500 точки и вторият отбор на Русия с 69.300 точки. Същите отбори заемат първите три места на финалите на пет топки и три обръча/два чифта бухалки.

В международния онлайн турнир участваха гимнастички от Русия, Узбекистан, Швейцария, Сърбия, Франция, Латвия, България, Италия и Финландия. 
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи