"НОЩТА НА ШАМПИОНИТЕ" - НАШАТА СТИЛИЯНА НИКОЛОВА С ПРИЗА - МЛАД СПОРТИСТ ДО 16 ГОДИНИ - НОМЕР 1 НА БЪЛГАРИЯ141735199 4837192046351602 8082389500078186267 o"НОЩТА НА ШАМПИОНИТЕ" - НАШАТА СТИЛИЯНА НИКОЛОВА С ПРИЗА - МЛАД СПОРТИСТ ДО 16 ГОДИНИ - НОМЕР 1 НА БЪЛГАРИЯЗа Шеста поредна година Министерството на младежта и спорта, заедно с Българския спортен тотализатор, наградиха личности, допринесли за развитието на спорта в България на церемонията "Нощта на шампионите". За шеста поредна година 28 българи бяха отличени за своите спортни постижения.

Нашето прекрасно лъвче Стилияна Николова грабна наградата за Млад спортист до 16 години № 1 на България. Тя заслужи тази награда след като спечели европейската титла на лента и сребърен медал на топка на Европейското първенство в Киев.

Стилияна подели тази награда с Кристиян Цветанов, който стана европейски шампион по бокс за юноши и девойки в категория до 46кг.

След получаването на наградата развълнуваната Стили сподели:

"Изключително щастлива съм, че бях част от Нощта на шампионите и за тази награда!

Искам да изкажа благодарност към Спортният тотализатор, Министерството на младежта и спорта, в лицето на г-н Красен Кралев, на Българска федерация по художествена гимнастика, в лицето на г-жа Илиана Раева, и целият екип за подкрепата и грижите през тази трудна и необикновена 2020 година. И не на последно място на жените, които са ежедневно до мен, без които успехът, който постигнах в Киев, нямаше да се осъществи - моите треньорки г-жа Валентина Иванова и г-жа Райна Тошева. Благодаря и за безрезервната подкрепа на моето семейство, което дори и от далеч не спира да ме подкрепя.

Нека 2021-ва ни донесе още по-големи успехи! "

Старши-треньорът на национален отбор - девойки г-жа Валентина Иванова също бе много щастлива и развълнувана и веднага след получаването на тази престижна награда от Стилияна сподели:

"За мен е чест, че бях на тази сцена, заради успеха на състезателката ни Стилияна Николова!

Щастлива съм!

Благодаря на Министерството на Младежта и Спорта и Спортния тотализатор за наградата ,благодаря на БФХГ за цялостната подкрепа през тази трудна, но успешна за нас година, благодаря на целия си екип, който е част от успеха!"Ето и всички победителите в категориите:

- Спортист номер 1 на България: Миглена Селишка (борба) и Ивайло Иванов (джудо)

- Треньор номер 1 на България: Петър Касабов (борба) и Атанас Герчев (джудо).

- Спортист с увреждания номер 1 на България: Християн Стоянов (лека атлетика)

- Млад спортист до 23 години номер 1 на България: Милена Тодорова (биатлон)

- Млад спортист до 18 години номер 1 на България: Сани Петкова (олимпийско карате) и Йосиф Миладинов (плуване)

- Млад спортист до 16 години номер 1 на България: Стиляна Николова (художествена гимнастика) и Кристиян Цветанов (бокс)"Венец на победителя" беше връчен на 11 личности, допринесли за прославянето на българския спорт. Това са: Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация и президент на Българска Федерация Баскетбол Георги Глушков, Михаил Таков (бокс), Живко Вангелов (борба), Стоян Балов (борба), Богдан Николов (мотоциклетизъм), Цеко Минев (президент на Българска Федерация ски) и посмъртно Илия Чубриков (автомобилизъм).+14Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи