ОСЕМ МЕДАЛА ЗА ДВА ДНИ - ТОВА Е РАВНОСМЕТКАТА ОТ СЪПЪТСТВАЩИЯ ГРАН ПРИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР В МОСКВА - обобщение на турнира (снимки Валентина Иванова директно от Москва) автор на текста Юлиана Кесарова


0 1
ОСЕМ МЕДАЛА ЗА ДВА ДНИ - ТОВА Е РАВНОСМЕТКАТА ОТ СЪПЪТСТВАЩИЯ ГРАН ПРИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР В МОСКВА - обобщение на турнира

(снимки Валентина Иванова директно от Москва)

автор на текста Юлиана КесароваОсем медала - три сребърни и пет бронзови спечелиха нашите гимнастички за два дни на Международния турнир в Москва.

Преди малко приключи индивидуалната надпревара при жените на Международния турнир в Москва, където Ева Брезалиева спечели бронзов медал в многобоя с една много силна и красива игра! Пред нея останаха две представителки на домакините от Русия - златен медал спечели Дария Сергаева, а сребърен - Ирина Аненкова. Освен това Ева се пребори по най-добрия начин и за бронзовите медали на топка и бухалки като на бухалки получи космическата оценка от 24.700т!

Стиляна Николова изигра много добре своите композиции с обръч и лента и също спечели бронзови медали на двата уреда. На топка и бухалки Стили допусна сериозни грешки, което я извади от класиране в многобоя, тъй като в него място намират по две гимнастички от държава.

Третата ни представителка Валерия Ватова изигра силно и умно всичките си съчетания, като истински многобоец, без да допусне никъде груби грешки, което я нареди на почетното шесто място в многобоя.

Поздравления и за трите, които играха като истински лъвици и защитиха името на България по най-добрия начин и и то точно в Москва!

Ансамбъл-девойки в състав - Камелия Петрова, Мария Стаменова, Александра Василева, Гергана Трендафилова, Сузан Гуладиан и Кристиана Дойчева спечели три сребърни медала - в многобоя и в двата финалите с пет топки и пет ленти.

Първи се класира отборът на Русия, а трети е ансамбълът на Беларус.

Ето как изглежда статистиката за България в турнира:

В надпреварата днес Ева Брезалиева получи оценки 21.800 точки на лента и 24.700 на бухалки. Вчера тя имаше 20.800 на обръч и 22.850 на топка и така събра сбор от 90.150точки. Стиляна Николова допусна грешки на бухалки и беше оценена с 20.050 , но изигра силна лента - 22.200 точки. На обръч тя има 22.150 точки, на топка 18.250 и общ сбор от 82.650 точки.

Валерия Ватова е със сбор от 83.950 точки (20.400 на обръч, 20.800 на топка, 21.750 на бухалки и 21.000 на лента).

Победителка в многобоя и на три от четирите финала стана рускинята Дария Сергаева с 97.500 точки , а втора в многобоя е сънародничката й Ирина Аненкова с 97.150 точки, която стана първа на лента.

Ансамбъл девойки - композиция с 5 топки - 33.050, композиция с 5 ленти 26.100 - сбор 59.150 и три сребърни медала!Днес беше от онези хубави дни за българската художествена гимнастика, за които казваме, че показват колко много сила, дисциплина и труд влагат тези деца, но пък всичко това се възнаграждава по отличен начин.

Поздравления за всички състезателки, за старши-треньора на ансамбъла Вяра Ваташка, за нейния помощник - Цветелина Найденова, за личния треньор на Ева и Стиляна Валентина Иванова, която ги пое още от девойки и наистина прави от тях големи шампиони, спортисти и човеци, за Белла Каратанчева, която беше личен треньор на Валерия Ватова, на Силвия Стойнева, която пое Валя от скоро - всички те направиха много силен тандем и за тях всичко най-добро предстои!

Ще напиша Бранимира Маркова като главен мениджър на национален отбор жени след всички, не защото такава е йерархията, а защото тя прави цялата сплав от труд, атмосфера и довери в залата и е обединител на всички в национален отбор - жени (индивидуално) и всичко това се случва, защото тя е зад гърба на всяка треньорка и състезателка в отбора!

Разбира се поздравления за изключително трудната работа на нашите съдийки - при ансамблите в турнира Християна Тодорова и в индивидуалното - Филипа Филипова!

Сигурно си спомняте колко пъти бяха спирани тренировките, колко дълго състезателите под 18 години нямаха разрешение да тренират, а всички тези гимнастички спадат към тях! Буквално за по 2 седмици в залата направиха чудеса!

Защото волята за победа безспорно е важна, но силата да тренираш и да се влагаш максимално и постоянно е решаваща!

Силата на мечтите на тези деца и техните треньори са толкова големи, че няма сила, която да ги откаже да работят!

РЕСПЕКТ КЪМ ВСИЧКИ! И ЧЕСТИТИ МЕДАЛИ!

Това състезание вече е история, а работата продължава с още по-голяма сила в залата!Утре са финалите на отделните уреди на турнира Гран При, където националката Боряна Калейн ще се бори за отличия на всичките четири финала. Калейн завърши четвърта в многобоя при жените след три представителки на Русия - Дина Аверина ,

, Ирина Аверина и Лала Крамаренко .63 617

Достигнати хора8540

Ангажирания+14
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи