БОРЯНА КАЛЕЙН СЪС СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА SOFIA WORLD CUP, ШАМПИОН - ЛИНОЙ АШРАМ (ИЗРАЕЛ). КАТРИН ТАСЕВА СЕ КЛАСИРА ПЕТА
 DSC8311

  БОРЯНА КАЛЕЙН СЪС СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА SOFIA WORLD CUP, ШАМПИОН - ЛИНОЙ АШРАМ (ИЗРАЕЛ).

КАТРИН ТАСЕВА СЕ КЛАСИРА ПЕТА

(Пълно класиране публикуваме на снимки)
Завърши надпреварата в индивидуалната надпревара на Световната купа по художествена гимнастика SOFIA WORLD CUP 2021. България бе представена от Боряна Калейн и Катрин Тасева.

След като вчера Боряна поведе във временното класиране за многобоя, днес допусна грешки, които я наредиха на второто място след Линой Ашрам от Израел, която се пребори за титлата в София. Трета е представителката на Беларус Алина Харнаско, четвърта - втората състезателка на Беларус Анастасия Салос, Катрин Тасева се нареди пета в крайното класиране. В топ осем са още 6-та - Виктория Оноприенко (Украйна), 7-ма 

Това състезание тръгна много добре, но можем само да съжаляваме за допуснатите грешки от Боряна, защото ако не ги беше допуснала, щеше да се поздрави с шампионската титла в многобоя. Това е от онези състезания, за които казваме "САМИ СЕ БИХМЕ", но в крайна сметка среброто хич не е малко и трябва да поздравим Боряна за нейната смелост и желание да покаже всичко, което може!

Катрин тръгна трудно, тя е с травма, която не и позволява да се вложи на максимални обороти все още, макар, че Катрин е от онези състезатели, които няма да чуете да се оправдават.

Огромни аплодисменти за работата на всички, които превърнаха Арена Армеец в истински оазис на красотата!

Макар и без публика, залата грееше, стилно подредени растения, много уют и класа, които да покажат на всички състезателки, треньори, медии и телевизионни зрители, че въпреки тежкото време, в което живеем, спортът ни е жив, красив, справя се с предизвикателството да организираш такова мащабно състезание по време на пандемия!

След малко започват изпълненията на ансамблите с обръчи и бухалки, а утре са финалите на отделните уреди.

Респект към работата на главни съдия на турнира Мария Петрова, на председателя  на референтното жури Мария Гигова, както и на българския съдия индивидуално Филипа Филипова!

Официален гост на състезанието е президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, който остана очарован от организацията на състезанието,.

Линой Ашрам има сбор от 98.450 точки, след като получи оценки от 25.800 на обръч, 25.550 на топка, 25.750 на бухалки и 21.350 на лента, въпреки, че днес сгреши в композициите си с бухалки и лента.

Боряна Калейн, която вчера след първите два уреда беше първа в класирането, днес допусна грешки на бухалки и лента. Тя има сбор от 98.250 точки след 25.100 на обръч, 26.250 на топка, 25.450 на бухалки и 21.450 на лента. 

Калейн се класира за финалите на всичките четири уреда в неделя. На топка и лента тя е с първи по сила оценки, а на обръч и бухалки с трети по сила. Катрин Тасева е пета в многобоя със сбор от 92.500 точки. Тя получи оценки 22.950 на обръч, 24.400 на топка, 25.05 на бухалки и 20.100 на лента. Тя се класира за финалите на топка и бухалки.

В днешните си съчетания на бухалки и лента Тасева имаше някои неточности.

Във финалите на топка и бухалки Катрин Тасева влиза с четвърти оценки, на лента е втора резерва. 

60 гимнастички от 37 държави участваха в многобоя при жените.

От 18.00 часа започва надпреварата при ансамблите в съчетанията с три обръча и два чифта бухалки, а около 19.00 ще станат ясни призьорките в многобоя.

България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова е с пети стартов номер в първа група от 18.00 часа.

Вчера българките получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за композицията си с пет топки и водят в класирането пред Япония и Азербайджан.

Световната купа в София се провежда без публика заради пандемията от корона вирус.

По програма в неделя от 12.30 до 17.00 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.
 
+5

Златен медал във финала на бухалки, сребърен на лента и два бронзови - на обръч и топка за Боряна Калейн във финалите на Гран При Москва!+14
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи