ШЕСТ МЕДАЛА„ ОТ КОИТО ДВА ЗЛАТНИ СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ ВЪВ ФИНАЛИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ УРЕДИ ПРИ ЖЕНИТЕ НА МТ ЗА КУПА "СОФИЯ"🇧🇬🇧🇬🇧🇬 (обобщение на финалите при жените)
 DSC0761


ШЕСТ МЕДАЛА„ ОТ КОИТО ДВА ЗЛАТНИ СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ ВЪВ ФИНАЛИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ УРЕДИ ПРИ ЖЕНИТЕ НА МТ ЗА КУПА "СОФИЯ"🇧🇬🇧🇬🇧🇬
(обобщение на финалите при жените)
Юлиана Кесарова
Шест медала, от които два златни, спечелиха българските гимнастички на финалите на отделните уреди при жените на международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София". надпреварата завърши тази вечер в зала "София".
Татяна Воложанина, Стилияна Николова и Ева Брезалиева завоюваха 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов.
Четири от отличията са на Воложанина - злато на бухалки и сребърни медали на обръч, топка и лента. Николова, която в последните седмици тренира с травма на ръката, стана първа на топка, а Брезалиева е трета на обръч.
На обръч Татяна Воложанина зае второ място с 22.300 точки. Същата оценка получи и победителката Елжана Таниева от Казахстан, която обаче е първа заради по-високата стойност за изпълнение.
Ева Брезалиева стигна до бронза с 22.100 точки, въпреки че имаше груба грешка - излизане на уред и гимнастичка извън терена. Ако си беше изиграла чисто съчетанието тя със сигурност щеше да има златен медал.
На топка шампионка стана Стилияна Николова с 24.700 точки, която представи много силно композицията си, а втора се нареди Татяна Воложанина с 23.350 точки.
Трета е Сабина Бакатова от Казахстан с 22.350 точки.
На бухалки Татяна Воложанина завоюва златното отличие с 24.450 точки. Втора и трета са съответно Екатерина Галкина (Беларус) с 23.200 и Сабина Бакатова (Казахстан) с 22.750 точки
Другата българка - София Иванова, която дебютира на финал при жените на голям международен турнир, допусна грешки от напрежение и се нареди седма с оценка 18.550 точки.
На лента почти всички грации допуснаха грешки. Титлата спечели Елжана Таниева от Казахстан с 20.550 точки. Втора с 18.700 точки е Татяна Воложанина, която изпусна уреда, а трета се нареди италианката София Мафейз с 18.550 точки.
Ева Брезалиева също с грешка е шеста с оценка от 16.400 точки.
Над 100 гимнастички и 15 ансамбъла за девойки от 26 държави участваха в надпреварата.
Турнирът се проведе без публика заради пандемията от коронавирус.
Поздравления за момичетата, които дадоха най-доброто от себе си и ни донесоха толкова много радост! Татяна Воложанина - истински боец, злато в многобоя, днес още един златен и три бронзови медала - класа и много труд, това е истинският шампион. Стиляна Николова - един финал, но изигран по изключителен начин , което и донесе златния медал безапелационно! Невероятна Ева Брезалиева - бронз в многобоя, днес бронзов медал и на обръч - артистична, мащабна, витална, истинско бижу в отбора ни! Силен дебют на такова международно ниво и за красивата и смела София Иванова!
Огромен респект към Бранимира Маркова - главен мениджър на национален отбор - жени, индивидуално, към неуморната Валентина Иванова - личен треньор на Ева Брезалиева и Стилияна Николова, към работата на Белла Каратанчева - личен треньор на София Иванова и на Леонор Божанова, Радина Томова и Никол Атанасова, към Силвия Стойнева - личен треньор на Татяна Воложанина и Лъчезара Пекова.
Поздравления и честито за постигнатите медали в индивидуалната надпревара при жените и за Маргарита Будинова - танцов педагог на национален отбор - жени (индивидуално), за Радул Роглев - хореограф на отбора, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за Росина Атанасова - главен съдия на турнира и генерален секретар на БФХГ, за всички съдийки и всеки един, който взе участие в организирането и провеждането на това страхотно състезание!
Честито на президента на БФХГ г-жа Илиана Раева - всички в залата най-добре знаят каква е нейната роля такива мащабни състезания да се организират в България вече години наред!
Това състезание е вече история, от утре зала "София" ще е домакин на Държавното отборно първенство.
На Бранимира Маркова се пада тежката задача да определи състава на отбора за Световната купа в Ташкент!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ!
И УСПЕХ ЗАНАПРЕД!  
Златен медал във финала на бухалки, сребърен на лента и два бронзови - на обръч и топка за Боряна Калейн във финалите на Гран При Москва!+14
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи