ПЕТО И ШЕСТО МЯСТО ЗА ТАТЯНА ВОЛОЖАНИНА ВЪВ ФИНАЛИТЕ НА СВЕТОВНАТА КУПА В ТАШКЕНТ


таня бух 2

Татяна Воложанина се класира на пето място на бухалки и на шесто на топка на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан).
Националката изигра страхотно композицията си на бухалки и беше оценена с 24.500 точки ( с брутално ниска оценка за изпълнение на фона на това, което тя изигра), което и отреди петата позиция. На топка тя е шеста с 23.850 точки.
Воложанина, която е дебютантка на турнира от Световната купа, вчера завърши девета в многобоя в конкуренцията на 50 гимнастички, сред които най-силните грации на Русия, Беларус, Украйна, Италия, САЩ и други.
Първа на обръч е Дина Аверина (Русия) с 27.750 точки, на топка и на бухалки златото спечели Арина Аверина (Русия) съответно с 28.400 точки и 28.650 точки. Финалът на лента е по-късно днес без българско участие.
Президентът на БФХГ Илиана Раева каза следното веднага след изиграването на  бухалките от Татяна Воложанина: 

"Браво, Таня!

Блестяща Татяна Воложанина днес! Блестяща!

Единствената на това състезание, която прави 7 пируета на полупалци и 7 в комбинация на полупалци! Прекрасни скокове, а за трудността с уред е излишно да говоря. Така както и за чистотата на изпълнение - колена, падиоми, престъпване и т.н..
Така е с дебютантите, особено, когато се знае, че не са първа и втора сила в страната си. Спeцификата на спорта ни...
Е, ще работим още. Явно съдиите искат още от нас.  Няма проблем. 
Браво, Таня! 
Днес беше абсолютно равностойна, а някъде и в пъти по-добра от най-силните на тази световна купа. 
Предстои ти много работа, от която знам, че никога не си се страхувала. 
Браво Брани, Силве! 
Продължавайте да работите така!
Горда и щастлива съм!"
Присъединяваме се към думите на г-жа Раева!

БРАВО, ТАНЯ! 

Ти направи това, което се искаше от теб!

Поздравления за Бранимира Маркова (главен мениджър на национален отбор-жени), за личния треньор на Таня - Силвия Стойнева, за танцовите педагози на национален отбор - жени (индивидуално) - Маргарита Будинова и Радул Роглев!
Поздравления и за втората ни участничка - Ева Брезалиева, която е само на 16години и за първа година е в категория жени и представя страната ни на един от най-големите форуми, както и за нейния личен треньор Валентина Иванова!

УСПЕХ НА ВСИЧКИ В БЪДЕЩИТЕ СТАРТОВЕ!
  
Златен медал във финала на бухалки, сребърен на лента и два бронзови - на обръч и топка за Боряна Калейн във финалите на Гран При Москва!+14
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи