БОРЯНА КАЛЕЙН СПЕЧЕЛИ СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ НА СВЕТОВНАТА КУПА В БАКУ КАТРИН ТАСЕВА - СЕДМА„ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛКИ НА ФИНАЛИТЕ НА ВСИЧКИ УРЕДИ УРЕДИ


Боряна топка 2

БОРЯНА КАЛЕЙН СПЕЧЕЛИ СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ НА СВЕТОВНАТА КУПА В БАКУ

КАТРИН ТАСЕВА - СЕДМА„ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛКИ НА  ФИНАЛИТЕ НА ВСИЧКИ УРЕДИ  УРЕДИ

💖💖💖🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Боряна Калейн имаше фантастичен ден днес и спечели сребърния медал в многобоя на Световната купа днес със сбор от 98.525 точки. Тя получи за бухалките си 27.050 точки и влезе във финала с най-виоската оценка на уреда. За изпълнението с лента Боряна бе оценена с  22.150 точки, като се класира за финала утре с втора по сила оценка.

Вчера Калейн изпусна обръч и не успя да намери място във финала на уреда, а на топка се класира с трета по сила оценка.

Втората наша представителка Катрин Тасева бе по-стабилна през вчерашния ден, днес допусна грешки и със сбор от 94.100 точки се класира 7-ма в многобоя. Вчера Катрин си осигури място във финала на обръч с трета по сила оценка, днес на лента успя да влезе във финала с 21.150 точки, което е осма по сила оценка.

Така България ще има пет финала на уредите при индивидуалното - Боряна ще играе на три уреда - топка, бухалки и лента, а Катрин на два - обръч и лента.

Шампион в многобоя стана Дария Трубникова от Русия със сбор от 98.800 т. втора е нашата Боряна, а трета е втората представителка на Русия Лала Крамаренко със сбор от 97.600 точки.

Топ осем оформят - 4-та Александра Аджиурджиколезе (Италия) със сбор от 97.600, 5-та - Линой Ашрам (Ирзаел) със сбор от 96.575, 6-та - Алина Харнаско (Беларус), която събра сбор от 95.400, седма е Катрин Тасева и осмицата затваря Милена Балдасари (Италия) със сбор от 92.550точки.

Днешната игра още веднъж показа, че когато играе без грешка Боряна определено няма да слиза от почетната стълбичка При Катрин е абсолютно същото!

Времето за грешките отмина, идват най-отговорните състезания, особено Олимпиадата, четиригодишната мечта за всеки един състезател и трябва да се играе точно, умно и прецизно!

Поздравления за Боряна Калейн и Катрин Тасева за представянето им в многобоя и успех утре във финалите!

Поздравления за Бранимира Маркова - главен мениджър на национален отбор - жени, за личния треньор на Боряна - Марияна Памукова, за личния треньор на Катрин - Силвия Стойнева, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за Маргарита Будинова - танцов педагог на национален отбор - жени (индивидуално), за Радул Роглев - хореограф на отбора!

И разбира се на съдийката ни в Баку (индивидуално и ансамбъл) - Филипа Филипова!

ЧЕСТИТ СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ НА ВСИЧКИ„ КОИТО ОБИЧАТ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА В БЪЛГАРИЯ!

ПОДКРЕПЯЙТЕ И ОБИЧАЙТЕ НАШИТЕ МОМИЧЕТА - ТЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ!
  
Златен медал във финала на бухалки, сребърен на лента и два бронзови - на обръч и топка за Боряна Калейн във финалите на Гран При Москва!+14
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи