ЕВА БРЕЗАЛИЕВА С БРОНЗОВ МЕДАЛ НА БУХАЛКИ НА СИЛНИЯ ЮБИЛЕЕН МТ "ИРИНА ДЕЛЕАНУ КЪП" ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ Е РЕАВНОСМЕТКАТА ОТ ТУРНИРА В БУКУРЕЩЕва бухалки

   
   ЕВА БРЕЗАЛИЕВА С БРОНЗОВ МЕДАЛ НА БУХАЛКИ НА СИЛНИЯ ЮБИЛЕЕН МТ "ИРИНА ДЕЛЕАНУ КЪП"

ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ Е РЕАВНОСМЕТКАТА ОТ ТУРНИРА В БУКУРЕЩ

(обобщение на турнира, автор Юлиана Кесарова)Ева Брезалиева спечели бронзов медал на бухалки в традиционно много силния турнир, който тази година е 20-ти юбилеен "Ирина Делеану Къп" в Букурещ.

Ева изигра много силни бухалки и с оценка 24.200 се окичи с бронзовото отличие. Златния медал на бухалки спечели Милена Балдасари (Италия) с оценка от 25.300, а сребърния - Анастасия Симакова от Русия с оценка 24.850.

За многобоя в класирането нашите три представителки вървяха много близко една до друга, но в топ осем - на осмото място се класира Радина Томова със сбор от 84.800 (21.550 за обръч, 21.750 за топка, 22.000 за бухалки и 19.700 на лента). Радина се класира 7-ма на лента, 8-ма на бухалки, 9-та на обръч и 11-та на топка - изключително компактно представяне на една от нашите дебютантки при жените!

Ева Брезалиева е девета в многобоя със сбор от 84.600 (19,500 на обръч, 21.950 на топка, 24.200 на бухалки и 18.950 на лента). Както вече казахме Ева е с бронзов медал на бухалки, девета на лента, 11-та на топка, а на обръч и остана на - 17-то място.

София Иванова изигра също отлично състезание и се класира на 10-то място със бор от 84.350 т( 21.800 на обръч, 23.900 на топка, 20.700 на бухалки и 17.950 на лента след допусната грешка). София се класира 4-та на топка , 8-ма на обръч, 11-та на бухалки и 16-та на лента.

Шампион в многобоя стана Лала Крамаренко от Русия със сбор от 99.050, втора е Анастасия Симакова от Русия, която събра сбор от 95.950, а бронзовия медал заслужи Милена Балдасари от Италия със сбор от 94.150т.

Ансамбъл девойки на България се пребори за бронзовото отличие на съчетанието с 5 топки, така България има два много ценни бронзови медала, спечелени от младите ни състезателки при сериозна конкуренция.

Поздравления днес за смелостта и на трите, за личния треньор на София и Радина Белла Каратанчева и за личния треньор на Ева Брезалиева Валентина Иванова, за танцовия педагог на отбора Маргарита Будинова, която извежда Ева в Букурещ, защото Валя работи със Стилияна в София и се готвят за Световната купа в Пезаро, разбира се огромно браво за Бранимира Маркова - главен мениджър на национален отбор жени, за съдийката ни Християна Тодорова.

Поздравления и за ансамбъл-девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузанa Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова, за старши -треньора Вяра Ваташка, за помощник треньора Цв етелина Найденова, както и на хореографа на отбора Георги Аспарухов, на танцовия педагог Светлин Димитров, за кинеситерпаевта Иван Вълчев за директора на националните отбори Деспа Кателиева, която е неизменно до всичките ни национални гарнитури и помага във всеки един аспект на работата в залата!

Поздрави и за Виктория Георгиева ори девойките индивидуално и нейният личен треньор Марияна Памукова, както и за главния мениджър на национален отбор -жени Бранимира Маркова, която не пропуска нито един детайл от работата на всяка една в залата!

Участието на новите ни надежди показва, че в индивидуалното имаме невероятна конкуренция - като добавим Татяна Воложанина, Стилияна Николова и всички, които тепърва ще се борят по отговорните състезания показва, че разполагаме с много силна млада смяна!

Само да са здрави и да работят както досега всички в едно цяло, успехите неминуемо ще стават все повече!

 
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

swc2022
Официален застраховател на събитието


Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи