СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ЗА АНСАМБЪЛА НА БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНАТА КУПА В ПЕЗАРО (ИТАЛИЯ)  

  DSC0084

  СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ЗА АНСАМБЪЛА НА БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНАТА КУПА В ПЕЗАРО (ИТАЛИЯ)

(обобщение на многобоя при ансамблите, автор Юлиана Кесарова)Ансамбълът на България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели сребърните медали в многобоя на Световната купа, която се провежда в италианския град Пезаро.

Момичетата на старши-треньора Весела Димитрова и на помощник-треньора Михаела Маевска получиха днес оценка от 42.800, която е най-висока от всички за смесеното съчетание с три обръча и два чифта бухалки, но оценката от вчера за изпълнението им с 5 топки, която беше 45.500 ги остави на второто място в многобоя със сбор от 88.300.

Златните медали спечели ансамбълът на Русия със сбор от 88.700 (45.950 за пет топки и 42.750 за смесеното съчетание)!

Нашите са с най-висока оценка за изпълнение от всички вчера - 9.000, но разликата с Русия идва от оценките за трудност, каквото и точно да значи това!

Бронзовите медали спечели отборът на Беларус със бор от 85.650т. ( 45.300 за пет топки и 40.350 за смесеното съчетание).

Топ осем допълват - 4-то място за Израел (84.100), пето за Италия (82.750), шести се класира ансамбълът на Япония със сбор от 82.650т. седми - Украйна - 77.750т и осми в многобоя се класира ансамбълът на Мексико, които събраха сбор от 75.600т.Нашите момичета играха без грешка, точно, прецизно, артистично и красиво! И твърдо вярваме, че в най-отговорните стартове, които остават - Европейското първенство във Варна и Олимпиадата в Токио ще го направят пак!

Защото го могат!

Поздравления за гимнастичките и техните треньорки, както и за нашите съдийки на турнира Даниела Велчева и Филипа Филипова, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за Елица Павликенова - танцов педагог на ансамбъл жени, за Елица Луканова - хореограф на отбора, разбира се за президента на БФХГ Илиана Раева - всички в залата знаят защо тя заслужава поздравите за тези медали!

Така нашите момичета влизат с най-висока оценка на обръчи и бухалки и втора по сила оценка на пет топки в утрешните финали!

УСПЕХ, МОМИЧЕТА!!!

ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС! ЗНАЕМ, ЧЕ СТЕ НАЙ–ДОБРИТЕ!

ОБИЧАМЕ ВИ!


   
   
 
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи