СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ЗА АНСАМБЪЛА НА СВЕТОВНАТА КУПА В ПЕЗАРО (ИТАЛИЯ) (обобщение на състезанието, автор Юлиана Кесарова)  

 

   DSC0501
  СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ЗА АНСАМБЪЛА НА СВЕТОВНАТА КУПА В ПЕЗАРО (ИТАЛИЯ)
(обобщение на състезанието, автор Юлиана Кесарова)

Завърши Световната купа в Пезаро (Италия). Това беше последното състезание преди Европейското първенство, което ще се проведе във Варна от 9-ти до 13-ти юни.
България беше представена от ансамбъл жени и при индивидуалното от дебютантките на такъв форум Татяна Воложанина и Стилияна Николова.
Активът за нас е сребърният медал в многобоя за ансамбъла вчера, като спокойно това сребро би могло да бъде и злато и нямаше да бъде незаслужено.
Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя, но днес остана без отличие на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро (Италия).
На пет топки България остана на пето място, а на три обръча и два чифта бухалки - четвърти.
В първия финал Симона Дянкова, Мадлен Радуканова , Лаура Траатс , Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха оценка от 42.800 точки (34.800 трудност и 8.000 за изпълнение).
Момичетата на старши треньора Весела Димитрова и на помощник-треньора Михаела Маевска , които вчера завоюваха сребърните отличия в многобоя, днес допуснаха грешки в изпълнението си.
Златото на пет топки взеха домакините от Италия с 46.950 точки, пред Русия с 45.350 точки и Япония с 43.800 точки.
На обръчи и бухалки българките бяха оценени с 41.100 точки (32.900 трудност и 8.200 за изпълнение).
На обръчи и бухалки шампион е Италия с 44.150 точки, следван от Русия с 43.200 и Израел с 41.600 точки.
В първите два финала индивидуално жени на обръч шампионка стана Дина Аверина (Русия) с 26.900 точки, втора е Линой Ашрам (Израел) с 26.850 точки, а трета е Арина Аверина (Русия) с 26.800 точки.
На топка първа е Ашрам с 28.550 точки, пред Дина Аверина с 28.300 и Арина Аверина с 28.100 точки.
Българките Стилияна Николова и Татяна Воложанина бяха финалистки съответно на бухалки и на лента.На бухалки Стилияна Николова завърши на осмо място при дебюта си на турнир от подобен ранг. Тя получи оценка от 22.400 точки, след като допусна сериозни грешки, но самото й попадане на финал при първото появяване, е огромен успех.
Златният медал спечели Арина Аверина с 28.800 точки, втора е Линой Ашрам с 28.600, а трета - Дина Аверина с 28.500 точки.
На лента Татяна Воложанина зае седмото място с 20.750 точки, след като имаше неточности в изпълнението.
Първа е Арина Аверина с 24.700 точки, пред сестра си Дина Аверина с 24.650 точки, а трета се нареди Алина Харнаско (Беларус) с 23.500 точки.
Специален гост на Световната купа в Пезаро беше президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе .
Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя, но днес остана без отличие на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро (Италия).

Поздравления за гимнастичките и техните треньорки, както и за нашите съдийки на турнира Даниела Велчева и Филипа Филипова, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за Елица Павликенова - танцов педагог на ансамбъл жени, за Елица Луканова - хореограф на отбора, разбира се за президента на БФХГ Илиана Раева - всички в залата знаят защо тя заслужава поздравите за всички медали!
Поздравления за Стилияна и нейната лична треньорка Валентина Иванова, огромно браво за Татяна Воложанина и нейният личен треньор Силвия Стойнева, разбира се за главния мениджър на национален отбор - девойки Бранимира Маркова, за Маргарита Будинова - танцов педагог на индивидуално-жени, за Радул Роглев - танцов педагог на отбора, за кинезитерапевта Иван Вълчев, за всички, които допринасят за работата и атмосферата в залата и в отбора изобщо!
Самото попадане във финалите на най-добрите в света за Татяна Воложанина и Стилияна Николова още с първото си появяване е огромен успех и доказателство за техния талант и силна игра!
Конкуренцията в нашия спорт е повече от убийствена, заявената трудност в композициите излиза от контрол, чака ни изключително оспорвано Европейско първенство, а за Олимпиадата, където финали няма, а медали се раздават само за многобоя - както при ансамблите, така и в индивидуалното, всяко трепване на килима ще е фатално!
Ние вярваме, че каквото и да се случва сега на състезанията, точно на най- отговорните състезания ще успеем да покажем най-добото!
    

   
   
 
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи