АНСАМБЪЛ-ДЕВОЙКИ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКИ ВИЦЕШАМПИОН ! СРЕБРО С БЛЯСЪКА НА ЗЛАТО СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ ЗА НАШИТЕ МАЛКИ ЛЪВЧЕТА

       DSC6527


 АНСАМБЪЛ-ДЕВОЙКИ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКИ ВИЦЕШАМПИОН ! СРЕБРО С БЛЯСЪКА НА ЗЛАТО  СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ  ЗА НАШИТЕ МАЛКИ ЛЪВЧЕТА 

(обобщение на многобоя, автор Юлиана Кесарова

на снимки пълно класиране и финалистите) 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🥈🥈🥈🥈🥈🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Ансамбъл - девойки на България е сребърен медалист в многобоя на Европейското първенство във Варна!

Български ят ансамбъл за девойки в състав  Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан  Пуладиан , Кристиана  Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова събраха сбор от 65.450 точки. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова изиграха силно композицията си с пет топки и бяха оценени с 38.250 точки, а на пет ленти допуснаха грешки и имат 27.200 точки.

Златните медали спечели отборът на Русия със сбор от 67.800 ( 27.300 за пет ленти и 40.500 за 5 топки). 

Бронзовите отличия спечели отборът на Израел със сбор от 63.175т (37.000 за 5 топки и 26.175 за 5 ленти). 

Топ осем допълват - 4-то място за Италия със сбор от 62.750т., пети Беларус със сбор от 60.875т, 6-то място за Украйна - 58. 700, седми - Унгария - 55.475 и осми Полша с 55.200. 

Ансамбълът на България влиза във финалите с втора по сила оценка на 5 ленти и трета по сила на 5 топки.! 

Генералните изводи ще направим след като минат и финалите довечера. Но по отношение на многобоя можем да кажем, че момичетата се справиха отлично.

Нека не се забравя, че всички тези деца са на възраст 13-14 години! И всички отбори допускаха грешки, особено на ленти, което е нормално, но няколко отбора, между които и България показаха балансирана, стабилна и умна игра като за медал в многобоя!

Поздравления за старши-треньора Вяра Ваташка, за нейният помощник Цветелина Найденова, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за танцовия педагог Светлин Димитров, за хореографа Георги Аспарухов, за съдията ни днес при ансамбли-девойки Даниела Велчева (съдия на ленти за изпълнение). 

Всички работиха като едно цяло за този медал в многобоя и го спечелиха заслужено!

След края на първи поток Старши треньорът Вяра Ваташка  каза, че момичетата са подготвени много добре и се надява на финалите да играят без грешка.

     "Максималисти сме, защото знаем какво могат и как тренират в залата. Надяваме се довечера на финалите да изгладим всички неточности и да го изиграят наистина по най-добрия начин.  Подготвяхме се с любов и спокойствие, но и с много работа. Момичетата знаеха, че нямат много време, работеха много концентрирано в залата и нямахме пропуснати тренировки. Наистина бяхме много концентрирани, много се раздаваха - и те и ние. Смятам, че наистина си изработихме съчетанията и сме напълно готови. Надявам се в пълния си блясък довечера да покажем композициите си", каза Ваташка.

     Помощничката й Цветелина Найденова беше част от ансамбъла за жени, който спечели бронзов медал на Игрите в Рио 2016, но сега е от другата страна - като треньор.

     "Много е трудно, защото тези деца определено им липсва опит. Те са по-малки, трябват им много състезания, много опит. Затова ние се опитахме да пресъздадем тази обстановка и винаги имахме поне по едно контролно на седмица - с публика, по трика, за да могат да се обиграват.  Бих казала, че когато съм от другата страна сега като треньор притеснението е много по-голямо. Като състезател не съм се притеснявала толкова, просто знам, че излизам и си го изигравам, а сега отстрани е много по-притеснително. Направо ми идва да изляза и аз обаче не мога нищо да направя, само седим и гледаме и им стискаме палци да си го изиграят, защото наистина могат", каза Найденова след изиграването на момичетата.

     Финалите на отделните уреди започват в 19.00 часа, а от 18.30 часа е официалното откриване.

УСПЕХ ДОВЕЧЕРА И НА ФИНАЛИТЕ, МОМИЧЕТА!

   

  

   
  

 

  
  

   
   
 
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи