СРЕБЪРНИ МАЛКИ БЪЛГАРСКИ ЛЪВЧЕТА

      


  DSC8743

    СРЕБЪРНИ МАЛКИ БЪЛГАРСКИ ЛЪВЧЕТА

(обобщение на състезанието при ансамбъл - девойки на Европейското първенство по художествена гимнастика)

(автор Юлиана Кесарова)

Българският ансамбъл за девойки спечели три сребърни медала в многобоя и на финалите на отделните уреди в първия ден на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

В многобоя Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова събраха сбор от 65.450 точки. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова изиграха силно композицията си с пет топки и бяха оценени с 38.250 точки, а на пет ленти допуснаха грешки и имат 27.200 точки, но това не им попречи да се класират на второ място.

Титлата спечели Русия с 67.800 точки (40.500 на пет топки и 27.300 на пет ленти), въпреки че гимнастичките допуснаха грешки, особено в композицията с ленти.

Бронзовите медали завоюва Израел с 63.175 точки (37.000 на пет топки и 26.175 на пет ленти).

На финалите на отделните уреди България взе още две сребърни отличия след отлична игра. На пет топки момичетата на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова имат оценка от 39.000 точки (30.300 за трудност, 8.750 за изпълнение и 0.050 наказание).

Шампионът в многобоя Русия взе златото и на финала на пет топки с 40.400 точки, от които 31.6 за трудност. На трето място е Беларус с 37.550 точки. Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова завършиха на второ място на финала на композицията с пет ленти. Българките получиха оценка от 28.800 точки (20.4 за трудност и 8.4 за изпълнение).

 На пет ленти шампион отново е Русия с 30.000 точки, от които 21.7 за трудност. Рускините спечелиха всичките три златни отличия днес. На трето място на ленти е Израел с 28.650 точки.

Медалите, които получиха момичетата бяха символично сложени в кутийки с форма на миди, за да отдадат заслуженото признание към  града - домакин - прекрасната ни морска столица Варна. 

Утре европейското първенство продължава с квалификациите за многобоя при жените с участието на българките Боряна Калейн и Катрин Тасева.

 По програмата утре българките са във втория поток от 12.15 часа със стартови номера съответно 10 и 12. Първо двете ще играят с топка, а след това с обръчи.

И така, Европейското първенство за ансамблите девойки е вече история!

Нашият ансамбъл и треньорския щаб написаха своята история и нейната страница ще е ярка в историята на българската художествена гимнастика!

Поздравления за старши-треньора Вяра Ваташка, за нейния помощник Цветелина Найденова, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за танцовия педагог Светлин Димитров, за хореографа Георги Аспарухов, за съдията ни днес при ансамбли-девойки Даниела Велчева .

Честито на президента г-жа Илиана Раева, която не спря да подкрепя, да мотивира, да вдъхва увереност и на състезателки и на треньорския щаб! 

Всички работиха като едно цяло за тези медали и ги заслужиха по най-убедителния начин!

Играха смело и взеха това, за което се трудиха!

Защото ако "Господ обича смелите", то победата обича подготвените!

Съчетанието на двете неща ражда шампионите!

Поздравления, прекрасни момичета! Вървете смело напред по пътя на каките от големия ансамбъл и не спирайте да се трудите! 

Работете така, че да се чувствате горди със себе си и винаги бъдете готови да започнете отначало. Никога не се отказвайте, каквото и да ви струва това. Нека сърцето ви води. Бъдете упорити, преследвайте мечтите си и запомнете – Винаги си струва риска, защото без риск няма печалба.

Без грешки няма успехи и без загуби няма победи.

Не спирайте да мечтаете!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    
   
 
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи