ЧЕТИРИ ОТ ЧЕТИРИ ВЪЗМОЖНИ ФИНАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ДНЕС ОТБОРНО СМЕ ТРЕТИ ВЪВ ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ

       DSC2552


 

   ЧЕТИРИ ОТ ЧЕТИРИ ВЪЗМОЖНИ ФИНАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ДНЕС
ОТБОРНО СМЕ ТРЕТИ ВЪВ ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ
(обобщение на първия състезателен ден в индивидуалната надпревара)
- на снимки публикуваме първите 24 във временното класиране, финалисти обръч и топка и отборно временно класиране
Четири от четири възможни финала за България си осигуриха днес българските представителки в индивидуалната надпревара на Европейското първенство във Варна. Отборно сме в позиция за медал във временното класиране след изиграване на първите два уреда при индивидуалното. Напомняме, че отборното класиране се оформя от сбора от оценките на индивидуално-жени и ансамбли, така че силно се надяваме медал да имаме и то от по-благороден метал!
Катрин Тасева и Боряна Калейн се класираха за финалите на обръч и на топка на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда във Варна.
Във временното класиране на квалификацията за индивидуалния многобой Тасева е пета, а Калейн заема шесто място след първите два уреда. Утре двете ще играят с бухалки и лента.
Днес Катрин Тасева беше много концентрирана и изпълни силно композициите си. Тя получи оценка от 26.050 точки на топка и 25.350 на обръч и до момента е със сбор от 51.400 точки.
Калейн имаше неточности и в двете съчетания, но повече на обръч. Тя има сбор от 51.100 точк и, след като беше оценена с 26.600 на топка и 24.500 на обръч.
На обръч Тасева влиза с пета по силна оценка, а Калейн е седма. На топка Боряна Калейн е с шеста оценка, а Катрин Тасева с осма.
С първа оценка на обръч е рускинята Дина Аверина - 28.400 точки, следвана от Анастасия Салос (Беларус) с 27.700 точки и Линой Ашрам (Израел) с 27.300 то чки.
На топка Арина Аверина получи изключително висока оценка от 29.175 точки, а след нея се нареждат Линой Ашрам с 27.800 и Дина Аверина (Русия) също с 27.800 точки, но с по-ниска стойност за изпълнение.
В квалификацията за индивидуалния многобо й води Дина Аверина с 56.200 точки, пред Линой Ашрам с 55.100 точки, Анастасия Салос с 54.500 точки, Алина Харнаско (Беларус) с 51.550 точки, Катрин Тасева, Боряна Калейн и други.
Във временното отборно класиране при жените води Русия с 112.575 точки, пред Беларус със 106.050 точки, а България е на трето място до момента със 102.500 точки.
Утре продължава надпреварата с квалификацията на индивидуалния многобой при жените с изпълненията на бухалки и лента. Боряна Калейн и Катрин Тасева ще играят в последната група от 17.30 часа. Двете ще покажат първо композициите си с ленти, а от 18.30 часа и с бухалки, след което ще стане ясно класирането им в квалификацията за многобоя и дали попадат сред осемте най-добри за финала на всеки уред.
От 20.00 до 23.00 часа са подиум тренировките на ансамблите жени в Двореца на културата и спорта.
Българският състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова , Лаура Траатс , Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще бъде на килима от 20.40 до 20.50 часа.
Днес трикратната абсолютна световна шампионка, великата Мария Гигова в интервю за нашата страница пред репортера ни Лорета Яньова пожела успех утре на Боряна и Катрин и каза, че просто трябва да балансират емоциите си от играта пред родна публика и да покажат своите композиции така, както всички знаем, че те могат, а те могат много!
Много добро начало поставиха днес и двете, дано утре играят още по-силно и без грешка.
Присъединяваме се към тези думи на г-жа Гигова и пожелаваме на Бубето и Кати да бъдат концентрирани, уверени и в същото време да бъдат емоционални, но точно толкова, колкото е нужно, за да се наслаждават да покажат възможностите ти!
УСПЕХ УТРЕ, МИЛИ МОМИЧЕТА! КОЕТО ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИТЕ ДНЕС ВИЕ ГО НАПРАВИХТЕ - ДВЕ ФИНАЛИСТКИ И В ДВАТА ФИНАЛА, ОТБОРНО СТАБИЛНО НАЧАЛО, ИГРА БЕЗ СЕРИОЗНИ ГРЕШКИ !
СМЕЛО И УТРЕ! ОБИЧАМЕ ВИ И ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС!
ОБИЧАМЕ ВИ И ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС

   
   
 
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи