СТРАХОТЕН УСПЕХ ЗА БОРЯНА КАЛЕЙН И БЪЛГАРСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМАНСТИКА! СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПРИ ИНДИВИДУАЛНОТО

      


 

    DSC4948

   
СТРАХОТЕН УСПЕХ ЗА БОРЯНА КАЛЕЙН И БЪЛГАРСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМАНСТИКА! СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ  НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПРИ ИНДИВИДУАЛНОТО! 🇧🇬🥈🍀🌺

(обобщение на надпреварата, автор Юлиана Кесарова)

Завърши едно лудо, тежко, трудно състезание, в което имаше абсолютно всички емоции, които човек може да си представи! 

    В крайна сметка в най-важния ден - днес, в надпреварата за медалите в многобоя, нашите момичета бяха уникални и се представиха по най-добрия начин!

    Боряна показа още веднъж, че играе ли без грешка, няма кой да я помръдне от почетната стълбичка! Трудно се пише след такова състезание...

Човек иска да каже толкова много и не намира подходящите думи! Последният ни медал в многобоя от Европейско първенство е златото на Мария Петрова през 1994г в Солун. Сега Боряна спечели среброто в една убийствена конкуренция! Какво да кажем, освен, че е вярно, че "Енергията на постоянството побеждава всичко!"Защото такъв успех се постига с много труд, постоянно усъвършенстване, поука от грешките, упоритост и безкрайна отдаденост! Каквото и да напиша, няма да е достатъчно, за да обясня какво чувствахме днес, докато чакахме последната оценка на Буба!

    Не намирам подходяща дума и ще почна по хронология деня...

    И така днес за българските представителки  началото на състезателния ден  бе изпълнението им с лента, където и двете ни момичета играха силно  и получиха 

    съответно - Боряна 24.500, Катрин 22.450. 

    На обръч Боряна игра отлично с много хъс, точно, артистично и стабилно и получи 27.775т Катрин изигра всичко перфектно до самия край, когато обръчът се отби и изхвърча от килима - така със завършване без уред  оценката бе  24.800. Има и такива грешки... Грешки, които Кати не е правила често, но случи си точно днес.

    На топка Катрин получи оценка от 25.900, след като я изигра много добре, но на финала поспести някои неща, обаче не допусна съществена грешка, което показва колко психически тя може да се мобилизира в най-важния момент. 

    Боряна излезе на килима като кралица и си изигра много умно прекрасната топка на музиката от "Вечеряй, Радо", нежно, красиво, много силно и пленяващо. Оценката, която получи Боряна за своето изпълнение с  топка бе  27.400.

    В последното си излизане в надпреварата за многобоя нашите момичета играха с бухалки. Катрин изигра много добре своите бухалки и получи за изпълнението си 25.700 точки. 

    След шеметното изиграването на бухалките от Боряна, почакахме доста време докато излезе оценката, тези минути не мога да ги сравня с нищо - стискаш палци, чакаш и се молиш този страхотен труд да бъде оценен както трябва!  Но в крайна сметка оценката от 27.950т. хвърли в еуфория всички ни! СРЕБЪРЕН МЕДАЛ! Среброто, което Буба заслужено завоюва е изключителен успех за самата нея, за нейната лична треньорка Марияна Памукова, за Бранимира Маркова - главен мениджър на национален отбор - жени индивидуално, за президента на БФХГ Илиана Раева, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за танцовия педагог Маргарита Будинова, за хореографа на отбора Радул Роглев, за кинезитерапевта Трендафила Кьосева, за прекрасния ни съдия днес Филипа Филипова и за всички българи, които аплодираха, стискаха палци и бяха непрекъснато до Буба и Кати! Голямо браво за клуба, изградил Боряна като гимнастичка - клуб  "Левски Триадица" - този сребърен медал в многобоя на Европейското първенство е и ваш!

    Още веднъж огромно браво и респект към представянето на  Боряна и на Катрин! 

    Неописуеми емоции, напрежение и радост - имаше от всичко в това трудно състезание! 

    И в крайна сметка завърши по - най добрия начин!

    Достойно представяне и на Кати, браво и на двете.

    Шампион в многобоя и абсолютен европейски шампион стана Арина Аверина със сбор от 109.100, среброто е за нашата Буба, която събра сбор от 107.625т, бронзовият медал спечели Дина Аверина, която събра сбор от 107.325т. Топ осем оформят - на 4-то място Линой Ашрам от Израел, 5-та се класира Анастасия Салос от Беларус, шеста е втората представителна на Беларус Алина Харнаско, седма е нашата Катя и топ осем затваря София Рафаели от Италия!

    Утре Боряна ще се бори за медали в три финала (само на лента няма да я видим), а Катрин ще играе на всички 4 финала - успех и утре, мили момичета!

    В 16.30 стартира многобоят при ансамблите, България е с номер 3 в поток А и започва с 5 топки. Освен победителите в многобоя при ансамблите,  днес ще стане ясно и крайното класиране в отборната надпревара, която е сбор от оценките в квалификациите за многобоя на индивидуалните състезателки и днешните оценки в многобоя на ансамблите!

    УСПЕХ! С ВАС СМЕ, МОМИЧЕТА! МНОГО ВИ ОБИЧАМЕ И ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС!

    ЕДНА ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА БЪЛГАРИЯ! 🇧🇬🥈🍀🌺

     
   
 
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

swc2022
Официален застраховател на събитието


Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи