ДУМИ НА БОРЯНА КАЛЕЙН И КАТРИН ТАСЕВА МИНУТИ СЛЕД КРАЯА НА СЪСТЕЗАНИЕТО ДНЕС

        


   
Screenshot 15


    УМИ НА БОРЯНА КАЛЕЙН И КАТРИН ТАСЕВА МИНУТИ СЛЕД КРАЯА НА СЪСТЕЗАНИЕТО ДНЕС:

Боряна  Калейн: "Повече съм доволна от представянето ми на това състезание, отколкото съм недоволна"

Европейската вицешампионка Боряна Калейн заяви, че е повече доволна, отколкото недоволна от представянето си на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

   Възпитаничката на Мариана Памукова спечели сребро в многобоя, но остана без медал на финалите на отделните уреди.

   "Определено по-слабо представяне, отколкото в многобоя. Многобоят ми беше по-важен, защото това е по-близкото до състезанието на олимпийските игри, така че се радвам как завършва това състезание. Конкуренцията е огромна, това са същите конкурентки, които ще бъдат на олимпиадата и се радвам, че бяхме заедно ту. Не обичам никога да мисля, че бих се върнала да променя нещо. Грешките се случват, за да мога в бъдеще да не ги допускам. Бих работила повече, за да няма такива грешки на олимпиадата", каза Калейн след финалите днес.

   Тя завоюва исторически медал в многобоя, първи за българската художествена гимнастика на европейско първенство в многобоя от 1994 година насам.

   "Много съм щастлива! Щастлива съм, защото това е награда за труда на ужасно много хора. Надявам се да продължа така. Повече съм доволна от представянето ми на това състезание, отколкото съм недоволна. Има неща, който мога да направя по-добре, които имам да стабилизирам и то не колкото като работа в залата, а да изляза на състезание и да ги направя, защото сме работили много", добави Калейн.

Катрин Тасева: "Беше много хубаво за последно да играя пред родна публика"

Катрин Тасева изигра последното си Европейско първенство в кариерата пред българска публика във Варна. След олимпийските игри в Токио тя ще прекрати спортната си кариера.

   На финалите на отделните уреди днес тя се нареди пета на бухалки и на лента, шеста на обръч и седма на топка.

   "Смятам, че направих едно много силно състезание, много бях смела, много добра тренировка за олимпийските игри. Показах една много добра форма и че мога да се боря за медали. Конкуренцията не ме изненада с нищо, всички са в много добра форма, изключително впечатлена съм от състезателките на Беларус. Респект към Харнаско, която след толкова тежка травма се възстанови, направи толкова силни състезания и играе по този начин. Наистина конкуренцията е убийствена, но ние се борим и мисля, че имаше реални шансове", каза Тасева след състезанието.

   На финалите гимнастичките имаха право да изберат свои любими песни, с които да поздравят фенове в залата.

   "Имахме право на избор да изберем тези песни за финалите. Избрах четири български песни, всяка една свързвам с много лични и емоционални за мен моменти. Беше хубаво, беше много хубаво за последно да изляза пред родна публика. Най-емоционални за мен бяха финалите, просто много беше хубаво", добави грацията.

   Последното състезание в кариерата на Тасева ще бъде олимпиадата в Токио.

   "Сега забравяме това, което се е случило тук - то вече е минало, продължаваме с нови сили. Следващата седмица продължаваме с подготовката за олимпиадата, остана много малко време. Имаме едно състезание в Москва, не съм сигурна дали ще участваме в Минск. Заминаваме по-рано за Токио, там ще имаме лагер и общо взето предстоят два тежки месеца", каза още Катрин Тасева. 

   

        
   
 
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

swc2022
Официален застраховател на събитието


Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи