МИЛА РОДИНО" В ЧЕСТ НА ПОБЕДИТЕЛКИТЕ ЗЛАТЕН МЕДАЛ ВЪВ ФИНАЛА С 5 ТОПКИ И СРЕБЪРЕН ВЪВ ФИНАЛА С ТРИ ОБРЪЧА И ДВА ЧИФТА БУХАЛКИ ЗА АНСАМБЪЛА НА БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ВЪВ ВАРНА

        


    199252554 4392121017478132 3017187712311490387 n


  МИЛА РОДИНО" В ЧЕСТ НА ПОБЕДИТЕЛКИТЕ 

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ВЪВ ФИНАЛА С 5 ТОПКИ И СРЕБЪРЕН ВЪВ ФИНАЛА С ТРИ ОБРЪЧА И ДВА ЧИФТА БУХАЛКИ ЗА АНСАМБЪЛА НА БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ВЪВ ВАРНА

Изключително силно представяне на ансамбъла на България във финалите на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в морската ни столица Варна.

Ансамбълът на България за жени спечели златен медал на финала на пет топки на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

   Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, които вчера останаха пети в многобоя, днес изпълниха изключително силно композицията си. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска получиха оценка от 47.500 точки, от които 38.6 за трудност и 8.9 за изпълнение.

   На второ място остана европейският шампион в многобоя Русия с 47.275 точки, а на трето е Израел с 46.150 точки.

   Във финала с три обръча и два чифта бухалки нашите момичета също играха отлично, но оценката от 45.950 им донесе само сребърен медал!

Респект към момичетата, които след вчерашния тежък ден се събраха, вдигнаха се и показаха,  че са най-добрите, че са единни и силни! 

Златния медал с 46.150т. спечели отборът на Израел, а бронзовият заслужи отборът на Италия със сбор от  43.375.

Поздравления за момичетата, за старши - треньора Весела Димитрова, за помощник треньора Михаела Маевска, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за президента на БФХГ Илиана Раева, за Елица Павликенова - танцов педагог на отбора, за Елица Луканова - хореограф, за

кинезитерапевта на отбора Георги Ряхов, за кондиционния треньор Цветелина Кирилова,  за двете ни прекрасни съдийки Филипа Филипова и Даниела Велчева, за всички фенове в залата и пред телевизионните екрани, които се радваха и плакаха с нашите момичета в тези толкова  шарено емоционални  дни в Двореца на културата и спорта във Варна!

Довиждане, Варна!

Токио, ние идваме!


 

   

        
   
 
Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

Logo 25 years MEuro last Odobreno
SportenKalendarLogo
Пишете ни!
1000 оставащи символи