ЕРИКА ЗАФИРОВА И НЕЙНАТА ПЪРВА ТРЕНЬОРКА ВАЛЯ МАШОВА БЯХА УДОСТОЕНИ СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА КЮСТЕНДИЛ 

   
242162263 5986838464720282 2774955433478616508 n

ЕРИКА ЗАФИРОВА И НЕЙНАТА ПЪРВА ТРЕНЬОРКА ВАЛЯ МАШОВА БЯХА УДОСТОЕНИ СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА КЮСТЕНДИЛОлимпийската шампионка с ансамбъла на България Ерика Зафирова стана почетен гражданин на Кюстендил. Общинският съвет единодушно подкрепи направеното от страна на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов предложение. Със званието почетен гражданин на Кюстендил бе удостоена и първата треньорка на Ерика Валя Машова.

„За“ гласуваха 27 общински съвтници, а обявяването на резултата от гласуването беше съпроводено с аплодисменти.Ерика Зафирова беше удостоена със званието почетен гражданин на Кюстендил като знак на изключителна признателност за спечелването на най-високото спортно отличие, изпълнило с радост и гордост всички българи, за безценния принос към кюстендилския спорт - като светъл образец за етика, трудолюбие, колективен дух и себеотрицание, който ще служи за пример за всяко поколение, обичащо България.

Ерика Зафирова е родена на 7-ми май 1999 година в град Кюстендил. Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в отбора на "Велбъжд" - Кюстендил с президент Блага Шишкова, а първата треньорка на Ерика е Валя Машова.

Валя Машова като треньор е дала старт в кариерата освен на олимпийският шампион Ерика Зафирова, и на членът на националния отбор ансамбъл-жени Вая Драганова.

Г-жа Машова е подготвила много медалистки от държавни шампионати и успешно продължава традициите на Кюстендилската школа по художествена гимнастика Велбъжд създадена от Райна Афионлиева.
   
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

swc2022
Официален застраховател на събитието


Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи