"ЛЕВСКИ ТРИАДИЦА" Е ШАМПИОН ПРИ ЖЕНИТЕ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА АНСАМБЛИ - КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ 

   
24
   
"ЛЕВСКИ ТРИАДИЦА" Е ШАМПИОН ПРИ ЖЕНИТЕ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА АНСАМБЛИ - КАТЕГОРИЯ ЕЛИТС изпълнението при ансамблите завърши Държавното първенство, категория ЕЛИТ, което се проведе в столичната зала "София".

Домакин на състезанието беше клуб "Левски Илиана", главен съдия - Мария Петрова, а помощник-главен съдия - Християна Тодорова.

При жените ансамблите изпълниха по два пъти композициите си с 5 чифта бухалки.

Шампион стана ансамбълът на клуб "Левски Триадица" в състав

Александра Александрова, Алина Коломиец, Виктория Георгиева, Мила Янакиева, Христина Първанова с треньор Мирослава Батаклиева. Сборът, който момичетата събраха е 52.683т. (27.58 и 25.100)

Сребърните медали спечели отборът на клуб "Левски Илиана" в състав Росена Николова, Анастасия Йосифова, Савина Ковачева, Магдалина Миневска, Кристен Стоилова с треньори Теодора Тенева и Виолета Господарска. Сборът на клуб "Левски Илиана" бе 50.850т. (25.500 и 25.350)

Бронзовите отличия завоюва отборът на "Левски" в състав Антония Маринова, София Тамакярска, Ива Папукчиева, Мария Дмитриевна и Анастасия Бистра с треньор Валентина Симеонова. Момичетата от клуб Левски събраха сбор от 50.350т. (25.150 и 25.200).

Топ осем допълват- на 4-то място клуб "Велбъжд" Кюстендил, пети се класира първият отбор на Академик, шести е вторият отбор на Академик, седми е ансамбълът на клуб "Черноморец" Бургас и осми - клуб "Тракия" Пловдив (първи отбор).

Шампионките бяха наградени от Ина Ананиева - президент на клуба - домакин "Левски Илиана" и старши-треньор на националния ансамбъл, носител на бронзови медали от Олимпиадата в Рио през 2016г.

Общо в надпреварата участваха 11 отбора.Като цяло при жените композицията с 5 чифта бухалки беше предизвикателство към треньори и състезатели по отношение на трудност както с тяло, така и с уред. Най-добрите отбори, обаче се справиха много добре и показаха наистина много интересни идеи.

Имаше момичета в най-добрите клубове, които едновременно участваха в клубните си ансамбли и в националния отбор, което е наистина много трудно и изисква огромна любов и пълна отдаденост към любимия спорт!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ ПРИЗЬОРКИ и техните треньори.

Поздравления и за клуба-домакин "Левски Илиана" за създадената прекрасна организация!

Поздравления за работата на всички съдийски бригади, както и за екипите на фирма "Сияна спорт 2011 ЕООД" и B1B BOX tv за прякото излъчване на състезанието!Напомняме, че утре в зала "София" ще се проведе и националната Гимнастрада София, за което състезание също ще получите линк за пряко излъчване.

Очаквайте прекрасни снимки от нашия фотограф Анна Недкова и от това прекрасно събитие.

 
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

swc2022
Официален застраховател на събитието


Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи