БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛКИ МИЛА ЯНАКИЕВА И АНАСТАСИЯ СТЕАФАНОВА СПЕЧЕЛИХА ДВА ЗЛАТНИ И ДВА СРЕБЪРНИ МЕДАЛА НА ОТКРИТОТО КЛУБНО ПЪРВЕНСТВО НА ИСПАНИЯ 
243707227 6072066169530844 7865102814681779601 nБЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛКИ МИЛА ЯНАКИЕВА И АНАСТАСИЯ СТЕАФАНОВА СПЕЧЕЛИХА ДВА ЗЛАТНИ И ДВА СРЕБЪРНИ МЕДАЛА НА ОТКРИТОТО КЛУБНО ПЪРВЕНСТВО НА ИСПАНИЯ
Българките Мила Янакиева и Анастасия Стефанова взеха участие на клубното отборно първенство на Испания този уикенд.
И двете гимнастички са членове на национален отбор - жени (индивидуално), разширен състав.
Мила Янакиева е от клуб "Левски Триадица" с личен треньор Мария Кънчева, а Анастасия Стефанова е член на клуб "Чар ДКС" Варна с личен треньор Филипа Филипова.
И двете българки участваха в трета дивизия на втората фаза на клубното отборно първенство на Испания, където могат да бъдат поканени да участват и чужди състезателки. Имаше участнички от Русия, Беларус, Италия, Румъния и др.
В първите две дивизии на тази фаза на шампионата участваха елитни гимнастички като Алина Горнаско от Беларус, Александра Аджиурджикулезе и Милена Балдасари от Италия, Мария Сергеева от Русия, румънката Вердес, и др.
Мила Янакиева участваше за клуб "Ритмико Колумбино" с главен треньор българката Андриана Христова, а Анастасия Стефанова взе участие за отбор на "Бенидорм" с главен треньор Лили Николова.
На топка играха и двете ни представителки, като Анастасия Стефанова спечели златния медал с отлично изиграна композиция, елегантна и с много добре направени трудности. Мила Янакиева се окичи със сребърния медал като изигра много добре своята композиция, артистична и експресивна, както винаги и също с отлично направени трудности.
На лента Анастасия Стефанова спечели сребърен медал на лента като игра много силно и прецизно, а Мила Янакиева игра на бухалки, но допусна грешки, които я лишиха от медал.
Отборът на Анастасия Стефанова "Бенидорм" е втори в днешния ден и е на първо място в генералното класиране.
Така Анастасия има и отборен златен медал.
Поздравления за Анастасия и Мила и техните треньорки Филипа Филипова и Мария Кънчева за отличното представяне в това сериозно, отговорно и много силно като конкуренция състезание!
БРАВО, МОМИЧЕТА!
Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

Logo 25 years MEuro last Odobreno
SportenKalendarLogo
Пишете ни!
1000 оставащи символи