ЗЛАТЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ЗА БОРЯНА КАЛЕЙН НА ЧЕЛАНДЖ КЪП В КЛУЖ НАПОКА (Румъния). ТАТЯНА ВОЛОЖАНИНА СЕ КЛАСИРА НА ПЕТО МЯСТО ОСЕМ ОТ ОСЕМ ФИНАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ УТРЕ (текст Юлиана Кесарова)

00 месал

  ЗЛАТЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ЗА БОРЯНА КАЛЕЙН НА ЧЕЛАНДЖ КЪП В КЛУЖ НАПОКА (Румъния). ТАТЯНА ВОЛОЖАНИНА СЕ КЛАСИРА НА ПЕТО МЯСТО
ОСЕМ ОТ ОСЕМ ФИНАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ УТРЕ
(текст Юлиана Кесарова)
🇧🇬🇧🇬🏆🏆🏅🏅
Боряна Калейн спечели по безапелационен начин златния медал в многобоя на Челандж купата в румънския град Клуж Напока.
Със сбор от 103. 700 тя остави конкуренцията зад нея с разлика и показа, че е в много силна форма само две седмици преди Световното първенство в Япония.
Боряна получи 26.750 за играта си с обръч, 27.150 за топката, 27.550 за шеметните си бухалки и 22. 250 за играта си с лента, където имаше някои неточности.
Втората наша представителка Татяна Воложанина събра сбор от 96.200 (25.100 за композицията си с обръч, 24.600 за изпълнението си с топка, 24.150 за играта си с бухалки и 22.350 за лентата и така със сбор от 96.200 се класира на пето място в многобоя.
Утре Боряна влиза във финала с три първи оценки - на обръч, топка и бухалки и с четвърта оценка на лента.
Татяна се класира за финалите с 4-та оценка на обръч, шеста на топка, шеста на бухалки и с трета по сила оценка на лента.
Сребърният медал в многобоя спечели Милена Балдасари от Италия със сбор от 99.600, а бронзовият - Дария Трубникова от Русия със сбор от 99.300т.
Четвърта се класира втората рускиня Ирина Аненкова със сбор от 98.500, пета е Татяна Воложанина, на шесто място се класира представителката на домакините от Румъния Андреа Вердес със сбор от 94.100, седма се нареди Александра Аджиурджикулезе от Италия със сбор от 94.050 и осма е французойката Майе Миле със сбор от 89.800.
В надпреварата участваха общо 27 гимнастички.
Главен съдия на купата в Клуж беше Мария Гигова! Поздравления за нейната безупречна работа!
Съдия за България на състезанието беше Филипа Филипова.
Поздравления за Боряна и Татяна, за Бранимира Маркова - главен мениджър на национален отбор жени (индивидуално), за личните треньори на момичетата - Марияна Памукова (на Боряна Калейн) и Силвия Стойнева (на Таня Воложанина), за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за Маргарита Будинова - танцов педагог на национален отбор - жени (индивидуално), Радул Роглев - балетен педагог и хореограф на отбора, Иван Вълчев - кинезитерапевт.
ЧЕСТИТ ЗЛАТЕН МЕДАЛ и на президента на БФХГ Илиана Раева, която нито за миг не спря да подкрепя момичетата и да им вдъхва кураж и увереност.
Поздравления и за сърцатата работа на съдийката ни Филипа Филипова!
И двете ни момичета - Боряна и Татяна показаха днес, че са във все по-добра форма и всички се надяваме в Япония да играят без грешка, както те и двете са показали, че могат!
Радвайте се, българи, почитатели на този красив спорт, отново имаме златен медал в многобоя и едни прекрасни момчета, с които можем да се гордеем!
Когато се работи по шампионски с много отдаденост и дисциплина, нещата се получават по най-добрия начин!
УСПЕХ УТРЕ ВЪВ ФИНАЛИТЕ, МОМИЧЕТА!
МНОГО ВИ ОБИЧАМЕ И ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС!

 
   
Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

Logo 25 years MEuro last Odobreno
SportenKalendarLogo
Пишете ни!
1000 оставащи символи