Четвърто, пето и осмо място за България в днешния ден на финалите на Световното първенство в японския град Китакюшу (обобщение на квалификациите, автор Юлиана Кесарова)

   DSC2951

Четвърто, пето и осмо място за България в днешния ден на финалите на Световното първенство в японския град Китакюшу

(обобщение на квалификациите, автор Юлиана Кесарова)

С финалите на бухалки и лента  приключиха финалите на провеждащото се Световно първенство в Япония.

Боряна Калейн днес, както и вчера участва и на двата финала. 

Не беше денят на Боряна днес, тя допусна грешки и след изпускане на бухалките получи оценка от 27.100, което я нареди за пореден път на четвъртото място на този шампионат. Вчера Боряна има две четвърти места - на обръч и топка.

На лента Калейн започна много добре, но отново миг разконцентриране и изпускане, както се казва от нищото я остави на осмото място в турнира с оценка от 21.000т.

Втората ни представителка Татяна Воложанина се класира днес във финала на лента и изигра композицията си по отличен начин, което и донесе оценка от 21.900 се класира на пето място във финала.

Повече от отличен дебют за Татяна - попадане в два финала и класиране на девето място в квалификациите за многобой, което и дава право заедно с Боряна Калейн да стартира в по-силната група А в събота.

Припомняме, че първите 18 ще започнат от нулата борбата в събота, където ще се раделят на две деветки - в поток В класиралите се от 10-то до 18-то място и в поток А класиралите се от първо до 9-то място.

Всеки, който се интересува от нашия спорт знае какво означава да излезеш на първи такъв огромен форум, да влезеш на два финала и да се класираш в групата на най-добрите!

За Боряна мина една тежка първа фаза на това първенство! Твърдо вярвам, обаче, че в събота тя има всички шансове да покаже какво може, да се успокои, да излезе без никаква мисъл за медали и класиране, а просто да си изиграе програмата без грешка! Толкова пъти е показвала, че може, вярвам, че ще го направи и сега!

Вярваме във вас, Бубе и Таня и твърдо сме убедени, че ако си изиграете всичко без грешка ще можем да се поздравим с медал в многобоя! 

Поздравления за Боряна и Татяна, за личните им треньори - Марияна Памукова - на Боряна Калейн и Силвия Стойнева - на Татяна Воложанина, Поздравления за Бранимира Маркова - главен мениджър на национален отбор-жени - индивидуално, за Деспа Кателиева - директор на националните отбори.

Поздравления и за съдията ни Филипа Филипова, за Мария Гигова - член ТК на ФИГ, за всички, които се трудят, помагат и са до момичетата и в победи, и в трудни дни!

Поздравления за президента на БФХГ, която е всеки един миг до момичетата, макар и този път да е с тях в мислите си и да ги чува и подкрепя от София. Поздравления за Росина Атанасова -  генерален секретар на БФХГ, за вицепрезидентите на БФХГ  Мария Петрова и Невяна Владинова!

Поздравления за Маргарита Будинова - танцов педагог на национален отбор-жени (индивидуално), за Радул Роглев хореограф и балетен педагог на отбора, за кинезитерапевта Иван Вълчев.

Шампионка на бухалки стана Дина Аверина (Русия) с 27.100 точки, а втора и трета са съответно Арина Аверина (Русия) с 26.750 точки и Анастасия Салос (Беларус) с 26.400 точки.

    За Дина Аверина това е 16-а световна титла в кариерата й.

    На лента дебютантката Татяна Воложанина се класира пета с оценка 21.900 точки, от които 13.800 за трудност.

    Вчера Воложанина завърши седма на финала на топка.

    Боряна Калейн допусна грешка на лента и остана осма с 21.000 точки.

    Златото на лента взе Алина Харнаско (Беларус) с 23.950 точки, а рускините Дина Аверина и Арина Аверина завоюваха сребърното и бронзовото отличие с 23.900 точки и 23.450 точки.

    Руският щаб подаде констатации и за двете оценки, но те останаха непроменени.

    Утре Световното първенство в Япония продължава с финала на многобоя при ансамблите.

    крайно класиране:

финал бухалки: 1. Дина Аверина (Русия) - 27.100 точки, 2. Арина Аверина (Русия) - 26.750 точки, 3. Анастасия Салос (Беларус) - 26.400 точки, 4. Боряна Калейн (България) - 26.200 точки

финал лента: 1. Алина Харнаско (Беларус) - 23.950 точки, 2. Дина Аверина (Русия) - 23.900 точки, 3. Арина Аверина (Русия) - 23.450 точки, 5. Татяна Воложанина (България) - 21.900 точки, 8. Боряна Калейн (България) - 21.000 точки


Световно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи