СТРАХОТЕН ДЕН ЗА ГИМНАСТИЧЕСКИТЕ СПОРТОВЕ В БЪЛГАРИЯ! 5 ОТ 5 БЪЛГАРСКИ КАНДИДАТИ БЯХА ИЗБРАНИ В РЪКОВОДНИТЕ СТРУКТУРИ НА ФИГ Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ, общо петима българи влязоха
СТРАХОТЕН ДЕН ЗА ГИМНАСТИЧЕСКИТЕ СПОРТОВЕ В БЪЛГАРИЯ!

5 ОТ 5 БЪЛГАРСКИ КАНДИДАТИ БЯХА ИЗБРАНИ  В РЪКОВОДНИТЕ СТРУКТУРИ НА ФИГ 

Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет 

по художествена гимнастика към ФИГ, общо петима българи

влязоха в ръководните структури на централата!

 Трикратната абсолютна световна шампионка и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ) на провеждащия се Конгрес в турския курорт Анталия.

Бяха избрани шест членове на ТК от 14 кандидати. Мария Петрова получи 49 гласа, което е втори резултат. Наталия Буланова от Азербайджан има същия брой гласове

Най-много гласове събра германката Изабел Саваде - 52.

Общо петима българи влязоха в ръководните структури на организацията.

    Председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров беше избран за трети пореден мандат за член на Съвета на ФИГ. За него гласуваха 17 души.

Генералният секретар на БФ Скокове на батут Мариела Стойчева влезе в ТК в този спорт, след като получи 107 гласа.

Николина Христова стана член на ТК по акробатика, а Десислава Богушева беше избрана за член на ТК по аеробика.

Част от българската делегация в Анталия са и президентите на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, Мария Гигова -  почетен член на ФИГ, досегашен член на ТК  по художествена гимнастика при ФИГ„ както и Йордан Йовчев - легенда в спортната гимнастика,  единственият гимнастик, участник на 6 олимпиади олимпийски вицешампион на халки и бронзов медалист от Олимпийските игри в Атина (2004г),  носител на 2 бронзови медала на земя и халки от Олимпиадата в Сидни. 

По-рано днес японецът Моринари Ватанабе беше преизбран за втори път за президент на Международната федерация по гимнастика.


Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

Logo 25 years MEuro last Odobreno
SportenKalendarLogo
Пишете ни!
1000 оставащи символи