272753185 335184781946739 5232416874058197139 n


Пресконференция на Palms Bet и БФХГ относно стартирането на новото съвместно партньорство.

БФХГ обяви договор с нов партньор, патентоват марката

"Златните момичета"Българската федерация по художествена гимнастика обяви официално, че е сключила петгодишен договор за партньорство с компанията Palms Bet.

Според контракта, финансовата помощ ще бъде за материални месечни възнаграждения на основния състав на ансамбъла за жени, индивидуалните гимнастички Боряна Калейн и Татяна Воложанина, както и треньорките Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

От компанията разкриха, че са патентовали марката "Златните момичета" като предстои изработването на поредица от артикули с нея.

"За мен е много вълнуващо да обявя бъдещото партньорство между БФХГ и Palms Bet. За нас е огромна чест, че те проявиха интерес да подпомогнат федерацията. Българският спорт е в доста трудно положение и всяка помощ от такъв характер има огромно значение. Една от причините да се радваме на интерес от страна на фирмите е мащабната дейност, която развиваме и която е социален феномен. Още повече, че тази година ще отбележим 70-годишнината от създаването на българската художествена гимнастика", като президентът на федерацията Илиана Раева.

"БФХГ ще стане двигател на множество събития през 2022-а и това партньорство ще бъде от голяма помощ за нас. Всички доказахме, че работим на високо и професионално ниво. Затова трудът на състезатели и треньори трябва да бъде възнаграден подобаващо. Всички те трябва да имат адекватно възнаграждение и благодарение на Palms Bet ще бъдат", добави Раева.

Тази година България ще бъде домакин на Световна купа, Световно първенство и международен турнир "София къп". Международният турнир за първи път ще има награден фонд от 20 хиляди евро, а второто издание на държавното клубно първенство ще бъде с увеличен награден фонд от 25 000 на 40 000 лева.

"Ще има и множество други събития, с които ние ще празнуваме поетапно годишнината, ще бъдат наградени стотици дори хиляди деятели, отдали живота си на този спорт. Художествената гимнастика оцеля и съществува със своята красота, авторитетно и с много победи", каза още Илиана Раева.

Изпълнителният директор на Палмс Бет Лъчезар Петров коментира, че е страхотно да работи с всички професионалисти в този спорт.

"Изключително радостен съм, че мога да бъда на една маса с такива професионалисти. За нас е чест да бъдем дори и малка част от успехите на гимнастичките. Ще помагаме на тези прекрасни хора да продължават да постигат успехи. Илиана Раева е ръководител, който показа как се управлява федерация", каза Петров.

"За нас желанието на компанията за партньорство е признание и чест. Винаги се е изисквало от нас да работим на световно ниво, това ще бъде част от популяризирането на спорта. В спорта без финансова помощ няма как да се постигат успехи", добави вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова.

Раева коментира подготовката на новия ансамбъл за жени.

"Те са много различни момичета от предишния ансамбъл, много силно изявени индивидуалистки и са много талантливи. Съвсем скоро ще направим официално контролно за новите композиции на индивидуално жени и девойки. Ансамбълът няма да играе на него, но работата им върви много добре", каза президентът на БФХГ.

Раева разкри, че новото партньорство ще донесе спокойствие на федерацията.

"За нас е невероятна чест, че Palms Bet ще ни помагат. През всичките тези години аз съм преминала през всички нива в спорта, а през последните 11 години съм слугувала на БФХГ и не се срамувал да го кажа. За мен е чест да слугувам на спорта и един ръководител няма шанс да постигне успехи, ако не го прави", заяви Раева
Световно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи