274345804 351909256940958 3744332502460982112 n

 СТИЛИЯНА НИКОЛОВА СПЕЧЕЛИ МНОГОБОЯ В КОНТРОЛНОТО НА НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ЖЕНИ, ЕЛВИРА КРАСНОБАЕВА Е ПЪРВА ПРИ ДЕВОЙКИТЕ

Фото Анна Недкова

Стилияна Николова спечели многобоя в днешното контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално жени, което се проведе в тренировъчната "Арена Армеец".

Боряна Калейн игра само три уреда. Композицията й на обръч е изцяло нова, затова треньорският щаб взе решение да не го играе днес.  

Втора се нареди Ева Брезалиева, следвана от Татяна Воложанина, София Иванова, Магдалина Миневска, Радина Томова и Лъчезара Пекова.   

При девойките старша възраст първа в многобоя се нареди Елвира Краснобаева от Грация, следвана от Дара Стоянова (Илиана) и Жана Пейчева (Левски Триадица).Четвърта се класира Цветейоана Пейчева - Диляна (Пазарджик), пета Дара Малинова (София спорт 2017) , шеста - Виктория Христозова (Спартак Пловдив).

Международният съдия и председател на Съдийската комисия при БФХГ Даниела Велчева отпразнува 60-годишния си юбилей в тренировъчната зала на Арена "Армеец" и получи много красиви букети, подаръци и прекрасни пожелния по повод нейния празник.

След края на контролното президентът на БФХГ Илиана Раева говори за медиите и заяви:

""То нищо не се видя от новите композиции. Истината е, че едно контролно с публика и медии при всички случай влияе на момичетата и затова ще го правим по-често. Композициите са абсолютно различни, изискванията към състезателките са абсолютно различни и затова се получават такива груби грешки. Тук искам дебело да подчертая, че България се опитва на 100 процента да прави всичко по новия правилник, той изисква коренно различна промяна към отношението към цялото съчетание, работата на тренировки и т.н.", каза Раева.

"На 9 март отново имаме контролно, отново ще бъде открито . . . да композициите са много добри, но за съжаление, днес момичетата не успяха да ги покажат. Те са в значително по-добра форма, отколкото показаха днес. Отдавам го изцяло на това, че е изцяло с публика и искат да се покажат по най-добрия начин. Имам забележки към килограмите на някои от момичетата, които трябва да свалят и при всички случай бройката при девойките в националния отбор трябва да се съкрати, за да може да се работи по-добре", добави президентът на БФХГ.

"При жените съм доволна от композициите, защото съм ги видяла изиграни по съвсем различен начин и са много атрактивни. Всички много харесаха бухалките на Боряна Калейн, но тя не успя да ги покаже реално. И доволна и недоволна съм. Правим нов обръч на Боряна, много различен от това, което играеше до преди един месец, след посещението на г-жа Абу Шабана. Старият й обръч не се хареса, прави нова композиция, но на следващото контролно ще може да се види", каза още Илиана Раева.

Тя обясни защо България не участва на Гран при в Москва, което е този уикенд.

"Не участваме в Гран при на Русия, защото имаше рестрикции заради корона вируса и ни беше казано, че делегацията ще ни бъде намалена с 50 процента. Иначе ще стартираме на всички състезания. Отпаднаха турнирите в Тарту (Естония) и Тие (Франция), не се знае кое ще го има заради пандемията, но във всяко състезание, което се провежда, ще имаме участнички", завърши г-жа  Раева.
Световно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи