Screenshot 2

важаеми приятели!

Възобновяваме идеята,  да Ви представяме музиките на нашите момичета за новия състезателен сезон. Когато видите колажа, с който откриваме отново тази идея, която осъществихме вече преди години, ще знаете, че това е представяне на музиката на национална състезателка.

Започваме с музиките на Татяна Воложанина. Tanya Volozhanina 

Музикалният фон за обръча, който е избрала е кавър на известния хит на Scorpions -''Still Loving You'' от финландската метъл група Sonata Arctica. 

Този музикален съпровод показва Таня в лирична светлина, с акцент върху всяко движение и определено се харесва много на публиката в залата.

YouTube link 👉 https://www.youtube.com/watch?v=K4Py2ufqjeY

Топка - Yasmin Levy - ''Perdono''.  Албум - ''Mano Suave'' 2007

Ясмин Леви е родена в Израел.Тя е певица и автор на песни, определя стила си като нова интерпретация на средновековната юдео-испанска (ладино) песен, като включи по-„модерни“ звуци на андалуско фламенко и традиционна турска музика.

За своето творчество Ясмин Леви споделя: "Гордея се, че комбинирам двете култури на ладино и фламенко, като същевременно смесвам влиянието на Близкия изток".

Песента "Perdono" , под звуците на която Таня играе своята топка прави съчетанието още по-красиво, емоционално и изразително и отлично пасва на стила Танчето - акцент върху всяко движение и пресъздаване характера на музиката. 

YouTube 👉 https://www.youtube.com/watch?v=xViFMO3LH4U

Бухалки - Ivete Sangalo - ''O Mundo Vai''

Ивете Сангало е бразилска певица, автор на песни и тв водещ. Тя е наричана в родната и Бразилия кралицата на Бразилия - Вевета. Ивете Сангало е носител на 4 награди Latin Grammy,  нейната музика е много популярна в Бразилия и Португалия, 

Песента, която съпровожда композицията на Татяна на бухалки е типична огнена музика,  динамичен латино ритъм, много танцувална и експресивна. Тук Таня пресъздава музиката в един бърз латино танц, с жонглиране с уреда, много настроение, артистичност и разбира се много висока трудност. 

YouTube 👉 https://www.youtube.com/watch?v=XzD3yaS9nRY

Лента - Barcelona Gipsy balKan Orchestra - ''Od Ebra do Dunava''.  BGKO е група, създадена през 2012 г. в Барселона, Испания. Групата черпи от много музикални влияния, включително музика на Klezmer, Jazz Manouche и ромска музика. BGKO използва ритмите на някои източноевропейски региони и черпи вдъхновение от музиката в регионите на Южна Америка, Испания и Близкия изток.

Този музикален съпровод е определено нещо ново за стила на Таня, но я видяхме, че танцува с лентата с усмивка и очевидно целта на треньорския щаб е да представи  гимнастичката в по-различна светлина, да провокира нещо нестандартно и да покаже друг тип присъствие и танцувалност на килима. 

YouTube 👉 https://www.youtube.com/watch?v=uOtGayTFmF8

автори: Юлиана Кесарова, Стоил Миланов

фото: Анна Недкова
Пишете ни!
1000 оставащи символи