Screenshot 3

 МУЗИКАЛНИЯТ ИЗБОР НА СЪЧЕТАНИЯТА НА ЕВА БРЕЗАЛИЕВА Eva Brezalieva
Обещахме в отделни публикации да ви запознаем с избора на новата музика, под звуците на която ще играят тази година нашите национални състезателки.
ДНЕС ВИ ПРЕДСТАВЯМЕ МУЗИКАЛНИЯ ИЗБОР ЗА КОМПОЗИЦИИТЕ НА ЕВА БРЕЗАЛИЕВА
За ОБРЪЧ Ева и треньорския щаб са се спрели на Muse - ''Butterflies and Hurricanes''. Това е последният шести сингъл на популярната английска група Muse от албума - ''Absolution'' 2003 г.
Песента е записана със студиен оркестър по време на началните етапи на продукцията. Впечатлява изпълнението на пиано в стил Рахманинов. Заглавието и темата са вдъхновени главно от ефекта на пеперудата на теорията на хаоса от Едуард Лоренц. Теорията описва как дори и най-малките промени в настоящите условия, като размахването на крилете на пеперуда, могат да причинят верижна реакция и да имат значителен ефект в бъдеще, като ураган.
Този музикален съпровод провокира Ева да се разгърне в композицията е и с ефекта на пеперудата да покаже градация в темпо, трудност и присъствие на килима.
YouTube 👉 https://www.youtube.com/watch?v=EzCKrwOme2U
ТОПКА - Isaac (Live) - Madonna
Песента е от изпълнение на живо на Мадона с гост вокалист Isaac Sinwani, първоначално песента е трябвало да се казва ''Fear of Flying'', впоследствие решава да я озаглави на името на гост вокалиста.
Пулсиращата музика и характерното ориенталско звучене изключително добре пасват на стила на Ева и тя пресъздава музиката в съчетанието си по възможно най-автентично и същевременно неподражаемо присъствие на килима.
YouTube 👉 https://www.youtube.com/watch?v=NZRHid5PyNg
БУХАЛКИ - Yello - ''The Race'' (Club Mix) Remastered 2005
Yello е швейцарска група за електронна музика, създадена в Цюрих през 1979 г. Известни са със синти-поп-техно-ню джаз електронно звучене.
Парчето - ''The Race'' на което Ева играе бухалките си е ремиксирано през 2005 година с брас секция.
Популярна и често пускана на автомобилните състезания и Формула 1.
Музиката, на която Ева играе е динамична, експресивна и много подходяща за трудните и бухалки. Този музикален съпровод спомага състезател с качествата на Ева да покаже по най-добрия начин композицията си във всичките и аспекти - техника, танцувалност, артистичност и трудност.
YouTube 👉 https://www.youtube.com/watch?v=0HkLRQjYFmo
ЛЕНТА - Lady Gaga - ''Born this way''
Изключително популярната Лейди Гага се изкачи на върха на класацията с едноименния албум -''Born this way''. Към момента на издаването си заглавната песен беше най-бързо продаваният сингъл в историята на iTunes.
Синти-денс поп звученето на песента позволява да се поставят музикални акценти с уред като лентата, а Ева е артистичен и харизматичен състезател, който се запомня на килима и се вписва отлично в този тип изпълнения - едновременно танцувална, технична и оригинална.
YouTube 👉 https://www.youtube.com/watch?v=wV1FrqwZyKw
текст:
Юлиана Кесарова, Стоил Миланов
фото: Анна Недкова
 
Световно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи