Screenshot 36

 МУЗИКАЛНИЯТ ИЗБОР НА СЪЧЕТАНИЯТА НА РАДИНА ТОМОВА

Обещахме в отделни публикации да ви запознаем с избора на новата музика, под звуците на която ще играят тази година нашите национални състезателки.

ДНЕС ВИ ПРЕДСТАВЯМЕ МУЗИКАЛНИЯ ИЗБОР ЗА КОМПОЗИЦИИТЕ НА РАДИНА ТОМОВА

ЗА ОБРЪЧ  треньорският щаб  се е спрял на песента

Summertime (From "Porgy & Bess")

Изпълнител - Raphael Gualazzi

Лиценз в полза на YouTube от

UMG (от името на Universal Music Italia srL. (Sugar)); Polaris Hub AB, UNIAO BRASILEIRA DE EDITORAS DE MUSICA - UBEM, Spirit Music Publishing, CMRRA, LatinAutor, Global Music Rights LLC, SODRAC, Hexacorp (music publishing), LatinAutor - Warner Chappell, PEDL и 7 сдружения за музикални права.

Песента е от албума "Love outside the window", издаден през 2004 г. от Edel в изпълнение на Рафаел Гуалаци -  италиански певец и пианист. Това е кавър на  "Лятно време“ - ария , композирана през 1934 г. от Джордж Гершуин за операта 

„ Порги и Бес “.  Песента по-скоро се превърна в популярен джаз стандарт, който брилянтно смесва елементи от джаза и стиловете на черните песни в югоизточната част на Съединените щати от началото на ХХ век.

Този музикален съпровод пасва отлично на характерния екзотичен стил на Ради, всяко движение с тяло е подчертано от музиката и е изключително подходящ точно за начинът, по който Радина присъства на килима. 

You Tube: 👉https://www.youtube.com/watch?v=UqnOKE9LLCE

ТОПКА - тук изборът за музика е много интересен - песента "The Diva dance from film”The fifth element”, изпълнител - Inva Mulla Tchako 

Треньорите тук са заложили на арията на Дива във филма "Петият елемент", която е всъщност е арията на Лучия де Ламермур от едноименната опера на Гаетано Доницети.

Арията във филма  се изпълнява от Инва Мула, албанска певица - сопрано. Гласът и е невероятен, изключително силно въздействащ и е сравняван от зрителите с извънземно присъствие при звученето му. Авторът на музиката към филма "Петият елемент" Ерик Сера споделя, че е модифицирал арията с елементи, които просто не е възможно да се пее. Той вярва, че певицата ще пее поне 60%, останалото ще бъде изпълнено от компютър, но тя пее 80%. и пленява сърцата на милиони почитатели по света.

Тази музика, съчетана с изпълнението на Радина на топка - меките, гладки, преливащи движения на гимнастичката и звученето на съпровода пренасят залата наистина в друго, космическо измерение.

You Tube: 👉https://www.youtube.com/watch?v=r3XNfLd78TM

БУХАЛКИ - В това съчетание Радина и треньорският щаб залагат на българския фолклор. Песента, която е избрана е "Пустоно лудо и младо", но  в съвременен аранжимент, в изпълнение на Устата

Песен

Пусто лудо и младо

Изпълнител

Ustata

Албум

Пусто лудо и младо

Лиценз в полза на YouTube от

WMG (от името на Sunny Music) и 1 сдружения за музикални права

Тук  българската народна песен и танц, съвременното звучене, съчетано с РАП е много харесвано от публиката.

Това съчетание дава възможност Радина да наблегне  както на характерните фолклорни стъпки, така и на виртуозно жонглиране с уреда, а публиката несъмнено аплодира изключително много магията, която носи нашата фолклорна музика, която е харесвана и обичана по цял свят.

You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=uDNOKyZ-bcc

ЛЕНТА: музикалният съпровод  на лента е песента "The final countdown (Swing Metal Cover)

Композитор:Joey Tempest

Изпълнител: Connor Engstrom

Provided to YouTube by Soundrop

The Final Countdown (Swing Metal Cover) · Connor Engstrom

The Final Countdown (Swing Metal Cover)

℗ 2018 Connor Engstrom Music

Released on: 2018-11-02

Composer  Lyricist: Joey Tempest

Auto-generated by YouTube.

Брилянтно попадение за лентата на Радина Томова. Отлична комбинация на джаз и рок, закачлив танц, съпровод, който предполага своеобразен флирт с публиката, емоционалност и много свобода на движенията с тяло и танцови стъпки.

You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=mURRS5zYCb8

текст Юлиана Кесарова, Стоил Миланов

Фото Анна НедковаСветовно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи