viber image 2022 03 12 22 03 36 345
  ДИНАДЕСЕТ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР "АФРОДИТА КЪП" В АТИНА(обобщeние на турнира, автор Юлиана Кесарова)

Общо 11 медала - от които 5 златни 4 сребърни и два бронзови медала за България спечелиха българските гимнастички от МТ "Афродита къп" в Атина.
След като вчера при жените имаха пълен триумф като Стилияна Николова спечели шампионската титла в многобоя, Магдалина Миневска завоюва среброто, а Радина Томова се класира трета, днес нашите представителки спечелиха още осем медала.
Стилияна Николова спечели златните медали във финалите при жените на обръч, топка и лента, а Магдалина Миневска триумфира на бухалки. Маги спечели среброто на обръч и лента, а Радина Томова завоюва сребърен медал във финала на топка.
При девойките Дара Стоянова спечели бронзов медал във финала на обръч.
Четвъртата ни участничка при жените Лъчезара Пекова се класира шеста в многобоя, а във финалите Радина Томова остана осма на бухалки, Дара се класира шеста във финала на топка и остана осма на лента при девойките, а Елвира Краснобаева остана осма на бухалки.
Оценките, които днес получиха нашите медалистки са Стилияна Николова - 31.550 точки на обръч, 30.550 на топка и 31.767 на лента: Магдалина Миневска , сребърна медалистка в многобоя, завоюва злато на бухалки (30.217), сребро на обръч (30.300 точки) и на лента (31.300), а носителката на бронзовото отличие в многобоя Радина Томова взе сребърен медал на топка с оценка 30.550 точки.
Оценката на Дара Стоянова, която и донесе бронзовото отличие на обръч е 27.400.
Припомняме, че по новия правилник оценката за артистичност вече влиза в общата оценка на всяко изпълнение!
Така нашите момичета ще се завърнат с куп медали от първото си международно състезание за годината по нов правилник,.
Трябва да кажем, че новият правилник много им подхожда, защото всяка една от тях е различна, всички имат харизма, много артистични и технични са и ако работят още по-усилено ще са неизменно на почетната стълбичка.
Разбира се, имаше много грешки и неточности от всички, но като за първо състезание по новия правилник това е напълно обяснимо.
Но се видя, че младата смяна в националния ни отбор е прекрасна, а конкуренцията между самите тях дърпа всяка една напред.
Трябва да се работи много, състезателките трябва знаят, че треньорите мислят и правят за тях най-доброто, да тренират така, както се полага на големи шампионки и трудът им ще бъде възнаграден.

БРАВО, МОМИЧЕТА!
Поздравления за главният мениджър на национален отбор-жени (индивидуално) Бранимира Маркова, за Валентина Иванова - личен треньор на Стилияна Николова и Радина Томова, за Виолета Господарска - личен треньор на Магдалина Миневска, за Силвия Стойнева - личен треньор на Лъчезара Пекова. Поздравления за нашия съдия на турнира Рада Вражева, поздрав за хореографа на отбора Маргарита Будинова, балетния педагог Радул Роглев, танцовият педагог Дарина Бедева, кинезитерапевта Ясон Петусис, разбира се, за директора на националните отбори Деспа Кателиева!
Поздравления и за страши-треньора на национален отбор-девойки (индивидуално) Райна Тошева и нейният помощник Габриела Грошева, за хореографа Светлин Димитров, за балетния педагог Георги Аспарухов!
Всички вие стартирахте отлично тази нова състезателна година, дано новият правилник да спомогне да покажете по най-добрия начин таланта си, вярваме във вас и много ви обичаме.
Следващият уикенд в Атина предстои първата за сезона Световна купа по художествена гимнастика, където България ще бъде представена от Татяна Воложанина и Ева Брезалиева Ще чакаме и тяхната поява на международния килим с огромен интерес!

Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

Logo 25 years MEuro last Odobreno
SportenKalendarLogo
Пишете ни!
1000 оставащи символи