Screenshot 84


ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ МЕДАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ В МНОГОБОЯ НА GRAND PRIX Марбея (Испания).
ЕВА БРЕЗАЛИЕВА - ШАМПИОН В МНОГОБОЯ, БОРЯНА КАЛЕЙН СЪС СРЕБЪРЕН МЕДАЛ, СТИЛИЯНА НИКОЛОВА - С БРОНЗОВ
(обобщение на турнира, текст Юлиана Кесарова)
Пълен триумф за българските гимнастички на турнира от веригата Grand Prix в испанския град Марбея!
Ева Брезалиева изигра най-стабилно всичките си съчетания и спечели златния медал в многобоя със сбор от 124.050т, втора се класира Боряна Калейн със сбор от 119.080т., а бронзовия медал отиде при Стилияна Николова, която събра сбор от 118.350т.
Всички допускаха грешки, нов е правилникът и всички гимнастички се напасват към него, но е време вече сериозните грешки да не допускат ей така, от нищото.
Предстои много работа в залата, трябва да се изчистят сериозните грешки, които се допускат, някои от тях просто от миг разконцентриране и невнимание. Трябва работа и много състезания, защото се видя, че конкуренцията и правилната работа носят успехите!
Поздравления за трите ни представителки, трите българки на почетната стълбичка е факт, за който трябва да ги поздравим!
Предвид създалата се обстановка, всяка една от нашите гимнастички трябва да играе така, че да печели всеки силен турнир! Защото те могат! Композициите им са много трудни, съобразени са с новия правилник и е търсено съзнателно от треньорския щаб всяка една да бъде показана в характерния си стил и присъствие на килима.
Във финалите утре Ева Брезалиева ще играе на всички 4 финала, Стилияна Николова на три финала - обръч, топка и бухалки, а Боряна ще участва на лента.
На обръч Ева влиза с най-висока оценка 32.300, която е и най-високата изобщо на турнира, а Стилияна влиза с втора по сила оценка 31.350.
На топка отново Ева е с първа по сила оценка - 30.850, а Стилияна се класира с 4-та оценка на уреда 29.400.
На бухалки Стилияна Николова се класира с най-висока оценка на уреда от квалификациите - 31.600, а Ева Брезалиева се класира с втора оценка от 30.950т.
На лента най-високата оценка получи Боряна Калейн - 31.500, а Ева Брезалиева влезе във финала с втора оценка - 29.950т
Ансамбъл - жени показаха композицията си с 5 обръча - имаше грешки, но наистина съчетанието показа своята мащабност и оригиналност, само да го изиграят без грешка!
Поздравления за главния мениджър на НО жени и личен треньор на Ева Брезалиева, Бранимира Маркова, за Валентина Иванова - личен треньор на Стилияна Николова, за Марияна Памукова - личен треньор на Боряна Калейн.
Поздравления за съдията ни на турнира Даниела Велчева, за директора на НО Деспа Кателиева, за ансамбъл-жени в състав: Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова, водени от старши-треньорът Весела Димитрова и нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева.
Поздравления за балетните педагози на НО жени Радул Роглев и Дарина Бедева, за хореографа на отбора Маргарита Будинова.
За кинезитерапевтите Иван Вълчев, Георги Ряхов и Ясон Петусис.
Поздравления за балетния педагог на ансамбъл - жени д-р Елица Луканова, за хореографа Елица Павликенова, както и за сърцатия ни фотограф Анна Недкова!
Успех утре на финалите и на трите ни представителки, както и на малките лъвчета, които ще участват на международния турнир "Андалусия къп" - Елвира Краснобаева и Дара Стоянова.
Успешно представяне и на ансамбъл жени в смесеното съчетание.
Световно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи