DSC4498
ОБЩО ЧЕТИРИНАДЕСЕТ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ СЪПЪТСТВАЩИЯ СВЕТОВНАТА КУПА В СОФИЯ МТ "КУПА СОФИЯ"

( обобщение на турнира - текст Юлиана Кесарова, фото Анна Недкова)


Четиринадесет медала за България спечелиха българските гимнастички - жени и девойки на Международния турнир за "Купа София".
От тях пет златни, пет сребърни и четири бронзови медала.
При жените многобоя спечели Стилияна Николова, а при девойките Елвира Краснобаева спечели среброто в многобоя.
Във финалите при жените Стилияна Николова спечели златните медали на обръч и бухалки, на лента златото спечели Ева Брезалиева. Брезалиева. Боряна Калейн спечели сребърните медали в многобоя и във финала на обръч, както и бронзовите медали във финалите на топка и лента.
Сребърен медал във финала на бухалки спечели Магдалина Миневска, а Ева Брезалиева завоюва среброто във финала на топка.
При девойките Дара Стоянова спечели сребърен медал във финала на бухалки, а Никол Тодорова - два бронзови медала - във финалите на обръч и лента.
Демонстративно своите композиции показа и ансамбъл - жени.
С оглед видяното в залата, можем да кажем, че всички композиции на нашите момичета са изключително трудни, много красиви, танцувални и треньорския щаб се е стремил във всяка композиция да покаже най-доброто от всяка една от тях.

Все още се допускат грешки, които трябва да се изчистят и отработят, но видяното е меко казано впечатляващо. Стилияна играе със завидна смелост и прави рискове с лекота, Ева е мащабна и запомняща се на килима, композициите на Боряна Калейн са просто магически и ако ги изиграе без грешка, спокойно може да стане световен шампион. Магдалина Миневска показва такава зряла игра, толкова артистичност и хъс, че от нея също със сигурност ни чакат големи изненади. Не Това беше тежко състезание за Татяна Воложанина, но твърдо вярваме, че тя може много и го е показвала неведнъж, Радина Томова и Лъчезара Пекова също показаха много красиви и танцувални композиции, просто регламента позволява две гимнастички от държава да се класират за многобоя и във финалите.

При девойките много красива, смела и артистична игра в многобоя за Елвира Краснобаева в многобоя, точна, умна и прецизна игра за Никол Тодорова в цялото състезание, много силна игра и на Дара Стоянова, Жана Пенчева показа много интересно присъствие на килима, Дара Малинова и Цветейоана Пейчева са истински малки актриси на килима, въпреки грешките в изпълнение.

Изобщо вижда се ,че вътрешната конкуренция ражда качество и мотивира състезателките за изява.

Ансамбълът показа двете си композиции демонстративно. Все още грешките, които се допускат не дава възможност на публиката да види композициите така, както са замислени от Весела Димитрова, но със сигурност, те ще ги отработят и ще ги покажат както трябва точно където трябва!

И така - Осем медала (три златни, три сребърни и два бронзови) спечелиха българските състезателки на финалите на отделните уреди при жените на международния турнир по художествена гимнастика, който завърши тази вечер в столицата.
Шампионката в многобоя Стилияна Николова стана първа на обръч с 31.300 точки и първа на бухалки с 31.800 точки.
Боряна Калейн е втора на обръч с 29.750 точки, както и бронзова медалистка на топка с 27.300 точки и на лента с 26.950 точки. Тя завоюва сребърно отличие в многобоя вчера.
Ева Брезалиева взе златото на лента с 32.200 точки и сребро на топка с 27.500 точки, а Магдалена Миневска стана втора на бухалки с 30.050 точки.
На топка победителка е Лидия Яковлева (Австралия) с 28.850 точки, която стана втора на лента и трета на обръч и на бухалки.
Четири медала (два сребърни и два бронзови) спечелиха българските представителки при девойките.
След среброто в многобоя на Елвира Краснобаева , днес грациите взеха още три медала - Дара Стоянова е втора на бухалки, а Никол Тодорова спечели две бронзови отличия на обръч и лента.
Така равносметката на България от турнира е общо 14 отличия - 10 при жените и 4 при девойките в многобоя и финалите.+25

25 52 споделянияХаресванеКоментарСподеляне
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent
Пишете ни!
1000 оставащи символи