277734721 381061600692390 2686881865004863578 n

  Илиана Раева: "С пециалистите са категорични, че композициите на България са съвсем друго ниво и се различават много рязко от всички останали"

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е със смесени чувства от представянето на девойките на международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София".

България завърши с 14 отличия - 10 при жените и 4 при девойките.

"И съм много доволна и не съм толкова доволна от представянето на девойките. Доволна съм, защото всички са категорични, че Елвира Краснобаева е най-силната участничка на този турнир, имам предвид специалистите от чужбина. тя водеше през цялото време до третия си уред и независимо от много грубите грешки, които направи, получи много силни оценки, което говори за нейния огромен потенциал. За съжаление изпусна шампионската си титла в многобоя, както и днес изпусна още един златен медал. радостното е, че показват един огромен напредък - тя и Дара Стоянова, която с много сериозна грешка спечели сребърен медал. Много стабилно е и участието на третата ни гимнастичка Никол Тодорова, така че има от какво да сме доволни, но има и от какво да сме недоволни. Направихме един добър анализ и ще продължим да работим до Европейското първенство в тази посока, в която е необходимо", каза Раева.

Следващата седмица предстои Световната купа в София от петък до неделя в "Арена Армеец ".

"Всички специалисти са категорични, че композициите на България са съвсем друго ниво и се различават много рязко от всички останали. Съчетанията и при индивидуалистките са много трудни, работим много и смятам, че Боряна Калейн е съвсем друго ниво. Още й трябва време, за да изчисти съчетанията и да ги изиграе без грешка.

До нея са плътно Стилияна Николова и Ева Брезалиева , които показват едно огромно израстване, а голямата изненада на този турнир е Магдалина Миневска , която буквално взриви залата и получи оценка, която получават най-елитните гимнастички в момента на Световна купа. Боряна Калейн е състезател от съвсем различна класа и това го казват всички специалисти. Това, че тя в момента допуска грешки по никакъв начин не води под съмнение участието й на Световното първенство стига да е жива и здрава, разбира се. Тя ще покаже в най-добрия си вид своите съчетания в съвсем близко бъдеще и тогава всички ще видите огромната разлика между нея и целия останал свят, не само между нея и българските гимнастички", добави Раева.

25 52 споделяния
КоментарСподеляне
Световно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи