ева лента 2маги

Българките Ева Брезалиева и Магдалина Миневска спечелиха общо четири медала (един златен и три бронзови) на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Портимао (Португалия).
Брезалиева завоюва златното отличие на финала на лента и бронз в многобоя и на обръч. Тя получи оценка от 31.600 точки за шампионското си изпълнение на лента, а на обръч има 30.600 точки. Брезалиева раздели четвърто място на топка с 29.300 точки с Полина Бережина (Испания) и завърши седма на бухалки с 27.850 след две изпускания.
Миневска взе бронзовото отличие на бухалки с 30.000 точки. От българския щаб подаддоха контестация за оценката, но тя не беше уважена.
На обръч Миневска зае шестата позиция с 29.050 точки, а на лента остана осма с 27.350 точки.
На обръч шампионка стана Ади Ася Катц (Израел) с 31.150 точки, а на топка златото взе германката Дария Варфоломеев с 32.550 точки. Варфоломеев триумфира и на финала на бухалки с 32.100 точки.
Следващото състезание от календара е Световната купа в Пезаро (Италия) следващата седмица.
Поздравления за Ева за златното отличие, което спечели днес на лента, както и за двата бронзови медала - в многобоя и на обръч.
Магдалина Миневска направи истински огромен скок, голям успех, какъвто не се постига от много състезателки - бронзов медал във финалите на бухалки с първото си появяване на такова отговорно и голямо състезание! Само който е близък до нашия спорт, може да си представи и да оцени по достойнство този медал още с първото си появяване на "големия гимнастически килим"!
Поздравления и благодарим за прекрасните емоции, Ева и Маги!
поздравления за Бранимира Маркова, главен мениджър на национален отбор-жени (индивидуално) и личен треньор на Ева Брезалиева, поздравления за Виолета Господарска - личен треньор на Магдалина Миневска. Поздравления за съдията ни на турнира Даниела Велчева(която съдийстваше вчера, но днес изтегли белия лист и беше резерва, така че днес България беше без съдия в Портимао). Поздравления за директора на националните отбори Деспа Кателиева, поздравления и честито за постигнатия медал в многобоя в индивидуалната надпревара при жените и за Маргарита Будинова - хореограф на национален отбор - жени (индивидуално), за Анатолий Думанов - балетен педагог на отбора, за кинезитерапевтите Иван Вълчев и Ясон Петусис, за психолога ан отбора проф. Татяна Янчева.
Така както играят Ева и Маги, както знаем, че могат Боряна, Стилияна и Лъчи, можем да сме спокойни за това, което ни очаква.
Русия и Беларус ги няма на състезания, но сега пък вече всеки иск да е първи или с медал, така, че географията и конкуренцията в нашия спорт стават все по-силна и ожесточена.
Това само може да ни радва, защото ние знаем, какво можем в този спорт и сме убедени, че ще го покажем там, където и когато трябва!Световно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи