1. Изберете ...
  2. ИНФОРМАЦИЯ
  3. НОВИНИ
  4. ИСТОРИЯ
  5. ГАЛЕРИЯ

СИЛВИЯ




гр. Варна
спортен комплекс „Простор“
ул. „Селиолу“ 39А
e-mail: silvia_sport@abv.bg

Телефони за връзка:
0899618615 – Лиляна Димитрова – председател на клуба
0898426630 – Силвия Димитрова – треньор
Сайт на клуба





През октомври 2001 г. е учреден и регистриран клуб по художествена гимнастика „Силвия” с председател Лиляна Димитрова. Клубът започва дейността си с екип: треньор Силвия Димитрова, хореографи Динко Стоянов - солист на Варненската опера и по-късно и Миглена Петрова.
Поводът за създаването на клуба са Владислава и Галина Танчеви - много талантливи момичета с голям потенциал. С треньора им Силвия Димитрова те се подготвят за редица контролни състезания за национален отбор във физкултурния салон на Медицински Колеж - Варна. След много затруднения по отношение на тренировъчната база, през 2003 г. Валя и Галя са изтеглени в националния отбор. Идват големите успехи през 2003 и 2004 г., които постигат Валя и Галя за България и родния си град Варна. С ансамбъла на България те печелят четири сребърни медала от Европейското първенство в Германия през 2003 г., шест сребърни медала от световния шампионат в Унгария през 2003 г. и два бронзови медала от Олимпиадата в Атина през 2004 г.
 Личната им треньорка Силвия Димитрова е наградена от Олимпийския клуб към кметството на град Варна с „Диплом за дългогодишна спортна дейност и заслуги към Олимпийското движение“.
С подготовката на близначките се сформират подготвителни групи, които по-късно участват в Държавни първенства и турнири. Така през 2006 г. с помощта на община Варна и с подкрепата на Валя и Галя, ръководството на клуба сключва договор за ползване на комплекс „Простор”, където се води тренировъчния процес и до днес. Това помага състезателите на клуба да участват в Държавни първенства от възраст „Деца” до възраст „Жени“, с индивидуални състезателки, отбори, ансамбли, в категория „А” и „Б” и подготвителни групи. Клубът има спечелени много призови места и медали от Държавни първенства, Зони, Държавни и международни турнири.


Кметът на град Варна награждава председателя на клуба Лиляна Димитрова и треньора Силвия Димитрова
за успехите на сестри Танчеви на Олимпийските игри в Атина 2004 г.
Пишете ни!
1000 оставащи символи