DSC9486
Президентът на БФХГ Илиана Раева с участие на форума "The Power of Diversity: Changing the Stereotypes" 


Сдружение "Дамски форум" поставя фокус върху важни обществени въпроси с организирането на конференция със заглавие "Силата на разнообразието: да променим стереотипите", която се проведе днес в Hyatt Regency Sofia.
Президентът на БФХГ Илиана Раева бе сред лекторите, които взеха участие във форума. Лидерът на българската художествена гимнастика участва в панел 3, който носеше името "Промяна на стереотипите". "Златното" момиче на българската художествена бе поканена, за да сподели своя опит и история за това как е успяла в един напълно женски свят, колко е важно не само да искаш, но и да се заявиш и не на последно място как "златните момичета" могат да се превърнат в емблема и посланик на България.
В панела заедно с г-жа Раева бяха още Пламена Чернева (WonderCoders (Nordic Women in Tech Awards), Георги Милков (журналист и писател), Константин Рангелов (съосновател и главен технически директор на Dronamics) и Валентин Тончев (председател на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество към Народното събрание).


Панелната дискусия бе с модератор Жанет Захариева ("Дамски форум"). 

Специално за събитието в София пристигна като основен гост еврокомисарят по равенството Хелена Дали.
Форумът бе открит от г-жа Диана Митева (председател на "Дамски форум"), акад. Николай Денков (министър-председател на Република България) и приветствие от Мария Габриел (заместник министър-председател и министър на външните работи).

Целта на форума е да даде възможност за обмен на идеи и опит, насочени към подобряване на равенството и включването в европейското общество. Обсъждането на ключови теми като борбата със стереотипите и премахването на бариерите пред равенството бяха в центъра на вниманието с цел да доведе до реална промяна на бизнес средата у нас.
В "Дамски форум" членуват 125 дами на високи ръководни позиции или предприемачи с устойчив собствен бизнес. Мисията им е да споделят житейски и бизнес опит, да обменят идеи и да работят в посока развитие на обществото, позицията и ролята на жената в него.


swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent
Пишете ни!
1000 оставащи символи