New_logo_MMS_003.png
Dunarit-logo.jpg
saqna-logo.jpg
logo-dundee.png
palmsbet-logo.jpg
born-winner-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
fit-panther.jpg
fibank-logo.jpg
velingrad-alcalia-logo.jpg
nextbasket-logo.jpg
sls-logo.jpg
freddy_logo.png
epaygo-logo.jpg
easy-pay-logo.jpg


viber изображение 2024 03 17 19 59 21 312

   Четири медала за България от МТ "Aphrodite Cup" 2024! 🥈🥉🇧🇬

С финалите на отделните уреди завърши деветото издание на Международния турнир по художествена гимнастика "Aphrodite Cup", който се проведе в Атина (Гърция). България бе представена от Дара Малинова, Магдалена Вълкова, Алекса Рашева и Александра Шалуева при девойките и Никол Тодорова при жените.

Грациите ни завоюваха четири медала - две сребърни 🥈 и две бронзови🥉 отличия.

Магдалена Вълкова показа стабилна игра в квалификациите и заслужено се окичи със среброто 🥈при родените 2010. Днес възпитаничката на Виолета Господарска допусна грешки и остана на четвърта позиция във финала на обръч и завърши шеста на топка.

Дара Малинова се завръща с две бронзови отличия 🥉. Въпреки трудния старт в южната ни съседка, възпитаничката на Райна Тошева се пребори за бронза в многобоя при родените 2009. Днес Дара добави и бронз във финала на лента, а на бухалки завърши на крачка от медалите, на четвърта позиция.

Александра Шалуева показа много добра игра и израстване и заслужено се класира на четвърта позиция при родените 2009.

Четвъртата ни представителка при девойките, Алекса Рашева, показа също напредък и зае 7-мо място при родените 2010.

При жените Никол Тодорова завоюва сребърен медал 🥈във финала на обръч, записа четвърто място във финала на топка и шесто място на бухалки. За съжаление възпитаничката на Николай Боев не показа пълния си потенциал и допусна сериозни грешки, които я разделиха с отличие в многобоя, завършвайки на пета позиция.

Съдия за България на това състезание бе вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова.

Поздравления за целия екип, който стои плътно зад нашите грации в лицето на президента на БФХГ Илиана Раева, директора на националните отбори Деспа Кателиева, старши треньора на отбора Бранимира Маркова, личните треньори Райна Тошева, Виолета Господарска, Божидара Рачева, Силвия Стойнева и Николай Боев, балетните педагози Георги Аспарухов и Анатолий Думанов, хореографите Маргарита Будинова и Светлин Димитров, психолози проф. Татяна Янчева и Стелияна Янкова, д-р Мариян Добрев и кинезитерапевти Ивайло Андонов и Ясон Петусис!


  

  
Пишете ни!
1000 оставащи символи