born-winner-logo.jpg
velingrad-alcalia-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
New_logo_MMS_003.png
freddy_logo.png
Dunarit-logo.jpg
sls-logo.jpg
fit-panther.jpg
fibank-logo.jpg
logo-dundee.png
SASAKI_LOGO.png
easy-pay-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
saqna-logo.jpg
nextbasket-logo.jpg


       DSC3665

   Първият отбор на България спечели бронзов медал в отборната надпревара при девойките на Международния турнир "Купа София"! 🥉🇧🇬
(обобщение на надпреварата при девойките)

Вторият състезателен ден при девойките на Международния турнир "Купа София", продължи със съчетания с бухалки и лента. България бе представена от два отбора: България 1 в състав: Дара Малинова и Мая Пенева и България 2 в състав: Алекса Рашева и Александра Шалуева.

Първият ни отбор натрупа актив от 115.850 и грабна бронзов медал 🥉 в отборната надпревара при девойките на Международния турнир "Купа София". Вторият ни отбор събра актив от 113.500. Припомняме, че по регламент в класирането участва по един отбор от държава.

Шампион 🥇 в отборната надпревара е Израел, който натрупа сбор от 120.150. Със среброто 🥈 се поздрави отбора на Румъния с 116.900.

Три от общо четири възможни финала за българските грации. Дара Малинова се класира за финалите на обръч и лента, а Александра Шалуева намери място сред най-добрите осем на топка.

Поздравяваме и четирите ни грации за смелата и силна игра, която демонстрираха през последните два дни.

Съдия за България на това състезание е Силвия Митева - Янева, която днес бе в панела за трудност с тяло на лента.

Поздравления за целия екип, който стои зад този успех в лицето президента на БФХГ Илиана Раева, директора на националните отбори Деспа Кателиева, старши треньора на отбора Бранимира Маркова, личните треньори Райна Тошева, Силвия Стойнева, Божидара Рачева и Силвена Чернева, балетния педагог Георги Аспарухов, хореографа на тима Светлин Димитров, психолози проф. Татяна Янчева и Стелияна Янкова д-р Мариян Добрев и кинезитерапевт Ивайло Андонов!

Главен съдия на турнира е президентът на Техническия комитет към Европейската гимнастика - Евангелия Трикомити, а нейн заместник е генералният секретар на БФХГ - Росина Атанасова. Супервайзери на състезанието са членове на ТК/ЕГ - Християна Тодорова и Елисо Бедушвили.
   

swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent

Последни новини

Пишете ни!
1000 оставащи символи