Ина Ананиева Тошева
Председател

Родена на 21.10.1977 г.
Завършила средното си образвание в в 47-мо спортно училище и НСА със специалност „Треньор по художествена гимнастика”.Започва да тренира художествена гимнастика в СК”Левски-Спартак” при Златка Бончева и Йорданка Такова. Като състезател има успешна кариера. Шампионка е във всички възрастови групи.Национален състезател е в ансамбъл жени от 1991 г. където участва в СП в Атина – 4-то място многобой и 2-ро място на финал ленти.Притежава много медали от МТ с ансамбъл – национален отбор и индивидуално.
    От 2002 до 2012 г. е  треньор по художествена гимнастика на национален отбор ансамбъл – жени.
През  целия период е участвала в Олимпийски игри 2004 –Атина  - 3-то място многобой, Световни първенства 2003, 2009, и 2010  г. ,където ансамбъла е печелил медали, а на СП в Монпелиер-Франция 2011 г. става трети в многобоя и световен шампион на 2 обръча и 3 ленти, както и в Европейски първенства – 2003 г. Германия-2-ро място многобой и 1-во място обръчи и топки. През този период работи индивидуално и с националната състезателката Цветелина Стоянова, завоювала много медали за клуб ” Илиана”.
     От октомври 2012 г. до 2016г. е Главен треньор на Национален отбор на България – ансамбъл жени, член  на треньорската комисия  към БФХГ и Председател на СК ” Илиана” по художествена гимнастика .
През този период постигнатите спортни резултати  са следните:
• Олимпийски игри РИО 2016 г. - бронзов медал.
• Абсолютна Световна титла – Измир 2014 г.
• Вице-световна титла от 2015 г. –Щутгард.
• 2 медала от Световни първенства на отделните уреди- 1 сребърен и 1 бронзов.
• 2 медала от Европейски първенства- 1 златен и 1 сребърен.
• 60 медала от от Световни купи и Гранд-при турнири.
Двукратен носител  е на наградата Треньор № 1 на Обединени спортни клубове “ЛЕВСКИ“ за 2014 г. и 2015 г.
Осем пъти съм избирана за треньор на месеца на България , а през 2014г. е номинирана и избрана за Треньор № 1 на България.
От ноември 2016 г. е избрана за член на  управителния съвет на БФХГ.


Виолета Наскова Сиракова
 
 

 

Ели Кирилова Чамишка
Спортен директор на СК “ Илиана“

      Родена на 13.04.1977г. в гр. Кюстендил, бивша състезателка на Райна Афионлиева и Антоанета Апостолова от „Кюстендилската спортна школа“. Била е в разширен състав на националния отбор и има призови класирания от републикански първенства и много международни турнири.
Завършила е НСА “Васил Левски“ - степен бакалавър през 1998г. със специалности Треньор по художествена гимнастика и учител по ФВС, степен Магистър “ Спорт за високо спортно майсторство' през 2010г.  и степен  Магистър - СУ “ Св. Климент Охридски“ – начална и предучилищна педагогика /2012г./. Понастоящем е треньор в клуба и  преподавател в 166 СУ „Васил Левски“, гр. София.
Треньор в клуб ‘’Илиана’’ е от 1998 година.
 Работи със състезателки от младша, старша възраст и жени.
Нейните най-изявени гимнастички са Ренета Камберова и Таня Цекова - национални състезателки индивидуално и ансамбъл, носителки на медали от Олимпийски игри ,Световни и Европейски първенства ,Световни купи , Държавни първенства и международни турнири.
Като треньор  Ели Чамишка има спечелени титли от  Държавни първенства и златни медали при ансамблови съчетания  възраст  ЖЕНИ, ДСВ и ДМВ.

 
Треньорски екип:

Теодора Тенева - Треньор

 
Виолета Господарска -Треньор

Любомира Казанова-Александрова - Треньор

Михаела Маевска - Треньор

Християна Тодорова - Съдия

Валентина Иванова -Треньор

Кристина Дафинова - Треньор

Ромина Божилова - Треньор

Силвана Тагарева - Треньор

Симона Самарджиева - Треньор
 
Гергана Ботева - Инструктор

Пишете ни!
1000 оставащи символи